چهارشنبه ۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۰
دایره‌المعارف فتنه 88 مجموعه‌ای جامع، روشمند، علمی و تحقیقاتی است

علی‌محمد نائینی، رییس ستاد بزرگداشت حماسه نهم دی با اشاره به انتشار دایره‌المعارف فتنه 88 گفت: این مجموعه 9 جلدی حاصل کار جامع، روشمند، علمی و تحقیقاتی با رویکردی تبیینی به شمار می‌آید که ابعاد مختلف این حماسه را موشکافی کرده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دکتر علی‌محمد نائینی در نشست خبری صبح امروز شنبه (چهارم دی‌ماه) با بیان این مطلب افزود: مدرسان، پژوهشگران و فعالان حوزه علمی و سیاسی می‌توانند با حضور در این عرصه زمینه انتشار آثار جدید و نوآورانه را فراهم کنند.

وی ادامه داد: معتقدم درباره این موضوع پژوهشگران انقلابی باید وارد کار شوند و گوشه‌های مختلف حماسه نهم دی‌ماه را تببین و تشریح کنند.

نائینی با اشاره به موضوع‌ این کتاب‌ها گفت: فتنه‌شناسی از منظر قرآن و روایات، روایت رخدادها، کالبدشکافی فتنه، رفتارشناسی خواص، رفتارشناسی گروه‌های سیاسی و کشورهای بیگانه، مدیریت رهبری در گذر از فتنه، آثار ماندگار با موضوع فتنه و اسناد فتنه 88 از مباحث کتاب به شمار می‌آیند.

وی با بیان این‌که یک جلد(جلد نهم) از این کتاب‌ها به صورت مصور و تمام رنگی است، عنوان کرد: آلبوم تصاویر از فتنه 88 و یوم‌الله نهم دی یکی از آثار ارزشمند این مجموعه است که با عکس‌های مختلف، ابعاد و زوایای وقایع سال 88 را روایت می‌کند.

نائینی با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت حماسه نهم دی ماه یادآور شد: برپایی جشنواره ادبی ـ‌ هنری با برنامه‌هایی مانند شب شعر و خاطره در مراکز هنری کشور و نگارش 140 عنوان پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد و رسانه دکترا از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این همایش است.

به گفته وی، 57 پروژه تحقیقاتی نیز با موضوع فتنه 88 و حماسه 9 دی از سوی استادان دانشگاه‌ها نوشته شده که بخشی از آن‌ها در حال ارزیابی توسط داوران و ویراستاری علمی برای چاپ به صورت کتاب است.

رییس ستاد بزرگداشت حماسه نهم دی گفت: انتشار ویژه‌نامه و صفحات ویژه درباره این حماسه در مطبوعات سراسری، فعال‌سازی و ساماندهی بیش از دو هزار وبلاگ‌نویس فعال 9 دی و تولید بسته‌های محتوایی برای سخنوران و بهره‌برداری در تولیدات فرهنگی و رسانه‌ای را می‌توان از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این حماسه معرفی کرد.

نائینی با بیان‌ این‌که مقدمات انتخابات 88 و فضای تبلیغات انتخاباتی، نشان از یک برنامه‌ریزی برای فتنه بود، ادامه داد: در موقعیتی که هیچ خطری کشور را تهدید نمی‌کرد و موقعیت نظام استثنایی و ممتاز بود. دروغ، افترا و تهمت در کشور، علیه نظام به راه انداختند. از ابتدای تبلیغات انتخاباتی موج تقلب در انتخابات با بهره‌گیری از تکنیک‌های عملیات روانی، نهادینه شد و این‌طور جا انداختند که یا ما پیروز انتخابات هستیم یا هرکس دیگر از صندوق‌ها بیرون آید، معنی آن این است که نظام تقلب کرده است.

وی افزود: این موضوع پدیده اتفاقی نبود، از مدت‌ها قبل به ویژه همزمان با تبلیغات انتخاباتی به نظر می‌رسید اقدامی طراحی و نهادینه شده است، مردم ایران به ویژه در کلانشهرها و پایتخت در شرایط خاصی قرار گرفتند و شبهه و تردید رواج یافت.

در بخش یگری از این مراسم احمد امامی، مدیر پروژه تالیف دایره‌المعارف فتنه 88 نیز در سخنانی گفت: مردم کشور ما در طول سه دهه گذشته انواع فتنه‌ها و بحران‌های مختلف را تجربه کرده‌اند و از این فتنه‌ها درس‌های زیادی آموخته‌اند، فتنه 88 را نیز با همه پیچیدگی‌ها پشت سر گذاشتند اما این را هم می‌دانند که این فتنه آخر نبوده است.

وی افزود: اکنون مردم ما پس از پشت سر گذاشتن تمام این فتنه‌ها باید خود را برای مقابله با فتنه‌های جدید آماده‌ کنند و نگاهی پیشگیرانه نسبت به این موضوع داشته باشند.

امامی با بیان این‌که در این میان سند معتبر و موثقی برای مطالعه و آگاهی‌بخشی به مردم وجود نداشته است، اظهار کرد: یکی از راه‌های شناخت فتنه و مقابله با آن برای مردم دسترسی به منابع مستند این حوزه است تا از وضعیت گذشته تصویر روشنی داشته باشند.

وی انتشار دایره‌المعارف فتنه 88 را اثری برای جبران خلاءهای موجود در این حوزه معرفی کرد و گفت: در این کتاب تلاش کردیم با همکاری 14 پژوهشگر فتنه 88 را از نظر ابعاد، ماهیت، شیوه‌ها و ابزارهای مختلف معرفی کنند و به عنوان اثری ماندگار به نسل حاضر و آینده برسانیم.

مدیر پروژه تالیف دایره‌المعارف فتنه 88 با اشاره به جزییات این کتا‌ب‌ها، گفت: در جلد نخست کلیات موضوع فتنه و چیستی انقلاب‌های مخملی معرفی شده و جلدهای دوم و سوم آن در قالبی روایی و تحلیلی وقایع انتخابات سال 88، حوادث پس از آن تا سال 1389 را شامل می‌شود.

وی درباره جلد چهارم، پنجم و ششم این دایره‌المعارف، افزود: رفتارشناسی خواص انقلاب، رفتار جریان‌های مقابل انقلاب، نقش رهبر معظم انقلاب در شکل‌گیری حماسه 9 دی و مبانی و شیوه‌های رهبری مردم در این زمینه در این جلدها بررسی شده‌اند.

امامی جلد هفتم این مجموعه را درباره اسناد این حوزه معرفی کرد و یادآور شد: در این جلد حدود 68 کتاب توسط کارشناسان و نویسندگان این مجموعه بررسی و تحلیل شده‌اند، برخی از این کتاب‌ها در قالب روایی، داستان یا رمان و برخی دیگر تحلیلی است که از تمام اطلاعات آن‌ها استفاده کرده‌ایم.

به گفته وی، بررسی 19 اثر هنری در موضوع فیلم تلویزیونی، مستند، فیلم‌های سینمایی، بیانیه‌های ماندگار جریان‌های مختلف نیز از ویژگی‌های جلد هشتم است که موسسه فرهنگی و هنری صبح امید مسوولیت تدوین آن را به عهده داشته است.

نشست خبری حماسه نهم دی چهارشنبه (چهارم دی) در ساختمان شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها