پنجشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۳:۰۰
‎عرفان از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه

کتاب «عرفان قرآن و نهج‌البلاغه» به قلم آیت‌الله سیدعبدالله رضایی دلیجانی عرفان را از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه بررسی کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «عرفان قرآن و نهج‌البلاغه» در پنج فصل با عنوان‌های «توحید»،«نبوت»،«معاد»،«عدل» و «امامت» به تبیین اصول دین می‌پرداز،د چرا که اگر معتقدات اصولی مسلمانان پایه درستی داشته باشد انحرافات در فروع دین کمتر پیدا خواهد شد. 

نویسنده کتاب تلاش می‌کند تا اصول و مبانی اعتقادات دینی و عرفانی را از دیدگاه قرآن و نهج‌البلاغه بررسی کند. 

فصل نخست کتاب با موضوع «توحید» آغاز شده و نویسنده با مطرح کردن مساله توحید به شناخت و اثبات خداوند و به تبیین روش‌های قرآن ونهج‌البلاغه برای رسیدن به شناخت خداوند پرداخته است. 

یکی از ویژگی‌های بارز این کتاب، استخراج عرفان امیرالمومنین(ع) از نهج‌البلاغه است که با استفاده از نهج‌البلاغه، ویژگی‌های عرفانی نخستین پیشوای شیعیان را بررسی کرده است. 

یکی دیگر از مطالبی که نویسنده به خوبی از عهده تبیین آن برآمده، تبیین و توضیح «عرفان» است که پس از تشریح آن، به تفاوت‌هایی که بین نظریات فیلسوفان و عارفان با عرفان قرآن و نهج‌ابلاغه وجود دارد، اشاره شده است.

‎در فصل «نبوت» آیات مربوط به این اصل دین آورده و پس از تشریح آیات مربوطه سخنان امیرالمونین(ع) و دیدگاه متکلمان درباره نبوت بیان شده است. 

در قسمتی از کتاب می‌خوانیم: «آیا مقام امامت و ولایت امری است انتصابی بدین معنی که رهبر و فرمانروای مردم باید از طرف خدای متعال تعیین گردد و یا انتخابی است که هر کسی را مردم به عنوان رهبر خود انتخاب کنند، آن شخص حاکم و امام صوری و معنوی بر مردم است، ولو فاسدترین و شقی‌ترین و جنایاتکارترین مردم باشد؟ ما در این زمینه اول به سراغ عرفان قرآن و نهج‌البلاغه می‌رویم تا معلوم شود خدا، رسول خدا و عترت چه کسی را به عنوان خلافت از سوی رسول خدا معرفی کرده‌اند.» 

چاپ دوم کتاب «عرفان قرآن و نهج‌البلاغه» به قم آیت‌الله سیدعبدالله رضایی دلیجانی به زودی از سوی انتشارات قم (معصومی) منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها