از زمان مهاجرت آریاییها به هند، همواره مبادلات و مهاجرتها میان ایران و هند وجود داشته است. قدمت این روابط به جایی میرسد که حتی در کتیبههای هخامنشی از هند نام برده شده و قلمرو داریوش بزرگ تا ورای تمدن سند ادامه داشته است.
اهمیت این روابط به قدری است که جواهر لعل نهرو، از رهبران استقلال هند درباره آن میگوید: «روابط بین دو کشور ایران و هند یک داستان کهنه تاریخ عالم است، بلکه به نظر میرسد که از این هم قدیمتر بشماریم. حالا باید این داستان کهن را از کلک عزم و ثبات و مداد ائتلاف بر صفحه گیتی مجددا بنگاریم و این باده قدیم را در محبّت جدید، از سر نو بیندازیم.»
اگر از روابط دیرینه دو ملت بگذریم، روابط رسمی ایران و هند پس از استقلال هند سریعا برقرار شد. استعمار هند توسط انگلستان، آسیبهای فراوانی بر پیوندهای فرهنگی ایران و هند بر جای نهاد. اما با این حال نتواست این روابط را تیره و تار کند و هنوز نیز مردم این دو سرزمین به فرهنگ و هنر یکدیگر احترام میگذارند. شاید به همین دلیل است که مسوولان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تصمیم گرفتهاند در بیست و هفتمین دوره این نمایشگاه به بررسی آینده فرهنگی این دو ملت کهن بپردازند.
نشست «ایران و هند، آینده فرهنگی» دوشنبه (15 اردیبهشت) از ساعت 18 تا 19 و 30 در سرای اهل قلم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، واقع در طبقه دوم شبستان برگزار میشود.
بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپاست.
نظر شما