یکشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۶
دارایی امام در سال 59 چقدر بود؟

موسسه فرهنگی هنری عروج، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در کتابی جدید، قانون و قانون گرایی را در اندیشه و سیره امام خمینی (ره) بررسی کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «قانون و قانون گرایی در سیره امام خمینی (ره)» در دو فصل شامل سیره نظری و سیره عملی امام در زمینه قانون گرایی را مورد بحث و بررسی قرار داده است.

فصل قانون و قانون‌گرایی در سیره امام خمینی (سیره نظری)» شامل مواردی نظیر «جایگاه قانون در اندیشه امام خمینی (س)، «امام خمینی (س)، مدافع قانون در برابر نظام شاهنشاهی»، «امام، مدافع و مروج قانون در نظام اسلامی»، »حاکمیت قانون»، «لزوم قانون‌گرایی»، «ضرورت حاکمیت قانون» و «التزام عملی به قانون، نتایج و آثار مثبت آن» است.

«تقید به مقررات دولت اسلامی»، «رعایت مقررات و ضوابط دفتر»، «خلاف مقررات را خلاف شرع می‌دانند»، «از آقای هاشمی سوال کنند»، «از این گوشت نمی‌خورم»، «با او طبق مقررات رفتار کنید»، «امام اولین کسی بود که صورت دارایی خود را ارائه داد» و «دارایی حضرت امام (ره) به اعلام معظم له» نیز برخی از بخش‌های فصل دوم «قانون و قانون‌گرایی در سیره امام خمینی (سیره عملی)» است.

در بخش«امام اولین کسی بود که صورت دارایی خود را ارائه داد»، خاطره‌ای از قول آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی بیان می‌شود که بیانگر پایبندی بالای حضرت امام به قانون در جایگاه رهبر انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی است:

«وقتی قرار شد طبق اصل قانون اساسی مسئولین صورت دارایی خود را بدهند، اول کسی که صورت دارایی خود را ارائه داد، امام بود و تمام موجودی‌اش را نوشته و فرستاد که الحمدلله هم موجودی درست و حسابی شود و چیزی نداشت. ما اقدام نکردیم و از امام نخواستیم ولی امام خودش اول کسی بود که اقدام کرد.
دارایی حضرت امام (ره) به اعلام معظم له
نام: روح‌الله_ نام خانوادگی: مصطفوی معروف به خمینی_ ش ش 2744_ محل صدور: خمین_ سمت روحانی
1_ دارایی غیرمنقول (با ذکر مشخصات):
1: یک باب منزل مشتمل بر بیرونی و اندرونی در قم، محله باغ قلعه که معروف است.
2:قطعه زمینی است ارث پدری است و به حسب اطلاع حضرت آقای پسندیده مشاع است بین اینجانب و معظم له و ورثه مرحوم اخوی آقای هندی، که اجازه سهمیه اینجانب از قرار اطلاع آقای اخوی سالی چهار هزار ریال است که داده نمی‌شود.
3: دارایی منقول اعم از نقدی، موجودی یا سپرده بانکی، سهام و اموال غیرمنقول دیگر با ذکر قیمت تقریبی:
1: وجه مختصری است در تهران که نذورات و هدایای شخصی است.
2: اثاث منزل ندارم. مختصر اثاثی است در قم و تهران ملک همسرم می‌باشد. دو قطعه قالی در منزل است داده‌اند که اگر خواستم بابت خمس حساب کنم، و مال اینجانب و ورثه نیست باید به سادات فقیر بدهند.
چند جلد کتاب، بقیه کتبی است که در زمان شاه مخلوع به غارت رفت و نمی‌دانم چقدر است و چند جلد کتاب که در مدتی که در تهران هستم از طرف مولفین هدیه شده است که قیمت تقریبی آن را نمی‌دانم، ولی قدر قابلی نیست، اثاثی که در منزل مسکونی فعلی در تهران است ملک صاحبان منزل است، احمد اطلاع دارد.
3: کلیه وجوهی که در بانک‌ها یا در منزل یا در نزد اشخاص است که آقای پسندیده مطلع هستند، به استثنای وجه مختصری که اشاره شد، وجوه شرعیه می‌باشد و ملک اینجانب نیست، و ورثه اینجانب در آنها حقی ندارند تکلیف آنها را به حسب وصیت تعیین نموده‌ام.
تاریخ 24 دی ماه 1359
7 ربیع الاول 1401
(صحیفه امام، ج 13، ص 524_523)»

کتاب «قانون و قانون‌گرایی در سیره امام خمینی (س)» تألیف «اصغر میرشکاری» در 96 صفحه با قیمت 3500 تومان منتشر و روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها