دكتر صالحي اميري ضمن خير مقدم به رؤساي كتابخانه هاي بزرگ كشور در بخشي از سخنان خود بيان داشت: دغدغه رهبري ،مساله افت فرهنگ كتاب خواني در كشور و به تبع آن افول ارزش هاي فرهنگي است. وي ادامه داد: متاسفانه نسل جديد ما كمتر نسبتي با كتاب دارد و يا بالاجبار ناگزير از مطالعه هستند. رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ادامه داد: باعث تأسف است كه مطالعه در سطح رفع تكليف دانش آموز و دانشجو تقليل بيابد.
دكتر صالحي اميري تصريح كرد: اگر بتوانيم نقش و سهم دولت را در عرصه فرهنگ در حد نظارت كاهش دهيم كار بسيار بزرگي انجام شده است و دولت به دليل حضور پررنگ و همه جانبه در عرصه فرهنگ عملا نتوانسته معرفت را بسط و گسترش دهد. در ادامه اين ديدار كه با حضور معاونان و مشاوران رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد، هر يك از حضار و رؤساي كتابخانه هاي بزرگ كشور، برنامه ها، اخبار حوزه مديريتي و پيشنهادهاي خود را به منظور اجرا در قالب "مجمع رؤساي كتابخانه هاي بزرگ كشور" بيان كردند.
شرح مشكلات موجود در زمينه استفاده از ظرفيتها ، اشتراك داده ها و اطلاعات، بررسي راه كارهايي جهت تسهيل فرايند استفاده و دسترسي مراجعه كنندگان كتابخانه ها، ديجيتال سازي منابع و استفاده از ظرفيت هاي آموزشي و پژوهشي از جمله مباحث مطرح شده در اين زمينه بود.
گفتني است در پايان جلسه، صورتجلسه اي در چند بند شامل: طراحي وضعيت مطلوب جهت دسترسي به منابع ،تشكيل كميته هاي فني استاندارد،تشكيل كتابخانه هاي ديجيتال و تشكيل كميته ملي سازماندهي اطلاعات در كتابخانه ملي با حضور نمايندگان ساير كتابخانه ها جهت تسهيل روابط ميان كتابخانه هاي بزرگ كشور تنظيم و مقرر شد اين مصوبات در نشست هاي آتي پيگيري شود.
نظر شما