محمدرضا سعیدی، معاون اجرایی «سمت» با اشاره به اینکه این سازمان سالانه حدود 100 عنوان کتاب جدید به مجموعه آثار خود میافزاید، گفت: با احتساب کتابهای تجدیدچاپی، سالانه بیش از 800 عنوان کتاب در «سمت» منتشر میشود.
کتابهای سمت، منبع درسی دانشگاههای افغانستان
وی افزود: این سازمان در راستای همکاری با وزارت تحصیلات تکمیلی عالی افغانستان، تاکنون بیش از 55 عنوان کتاب را که از سوی استادان افغانی تألیف شده، علاوه بر نظارت، به لحاظ علمی بررسی و با ویرایش دقیق، آمادهسازی، منتشر و عرضه کرده است. این در حالی است که عناوین متعددی از کتابهای «سمت» همچنان بهعنوان منبع درسی در دانشگاههای افغانستان استفاده میشود.
معاون اجرایی «سمت» در ادامه گفت: سازمان «سمت» سالانه حدود 100 عنوان کتاب جدید به مجموعه آثار خود میافزاید که با احتساب کتابهای تجدیدچاپی، سالانه بیش از 800 عنوان کتاب منتشر میکند که حداقل 10 درصد عناوین تجدیدچاپی، ویراست جدیدند و با تجدیدنظر عرضه میشوند.
سعیدی با اشاره به این نکته که هدف از برگزاری نمایشگاه 30 سال دستاورد «سمت» معرفی نیمه پنهان فعالیتهای سازمان در زمینه پژوهش، تدوین و انتشار کتاب درسی دانشگاهی بوده است، ادامه داد: این فرایند امروزه در جهان بهعنوان یک مرکز تخصص محسوب و از آن بهعنوان مهندسی کتاب درسی یاد میشود. سازمان «سمت» بهعنوان یک مرکز پژوهشی به این موضوع بهصورت تخصصی میپردازد.
ترجمه آثار «سمت» به زبانهای دیگر
وی تصریح کرد: معاونت بینالملل «سمت» در راستای وظایف مندرج در اساسنامه سازمان تشکیل شده و نیازسنجی کتابها و مآخذ خارج از کشور، آمادهسازی، تأمین و عرضه آنها در رشته علوم انسانی و همچنین شناسایی، بررسی و ارزیابی کتابها و آثار علمی در سراسر دنیا بهویژه جهان اسلام برای ترجمه، از جمله مهمترین وظایف آن است و تاکنون اقدامات قابل توجهی در حوزه زبان عربی (بهویژه در عراق و سوریه) و زبانهای انگلیسی، روسی، چینی و آذری بهعمل آورده است.
معاون اجرایی «سمت» در پایان گفت: فصلنامه علمی- پژوهشی سازمان با عنوان «پژوهش و نگارش کتاب درسی دانشگاهی» نخستین نشریه تخصصی است که با هدف تقویت متون درسی و ارتقای کیفی آنها تهیه و منتشر میشود.
نظر شما