توتفرنگی در جنگلهای شمال ایران به نام توت فرنگی وحشی به طور فراوان یافت میشود؛ بهنظر میرسد که اولین رقم اصلاح شده این میوه در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.
میوهای برای خانمهای باردار
این میوه سرشار از ویتامین A، B و C است و بهدلیل دارا بودن فیتو کمیکال، اثرات مثبت بسیاری بر روی مغز میگذارد و میتواند اثرات نامطلوب پیری بر مغز را کاهش دهد.
توتفرنگی در جنگلهای شمال ایران توت فرنگی وحشی به طور فراوان یافت میشود؛ بهنظر میرسد که اولین رقم اصلاح شده این میوه در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.
قسمتهای میوه، برگ و ریشه بوته توتفرنگی به صورت خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی مورد استفاده قرار میگیرند. این میوه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و موادمغذی است؛ به همین دلیل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، سرطان، بیماریهای لثه، فشارخون، یبوست و دیابت را کاهش میدهد و به دلیل دارا بودن اسیدفولیک، برای زنان باردار توصیه میشود.
درمان فشار خون با طعم توت فرنگی
توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است و مانند سایر توتها از جمله شاه توت، توت سفید، تمشک، پاککننده روده و مثانه است. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و فشار خون بالا را نیز کاهش میدهد.
علاوه بر این توتفرنگی دارای خواص دیگری از جمله تقویتکنندگی، ملین، جلوگیری از تصلب شرائین و اشتهاآور است. دمکرده برگ توتفرنگی برای افزایش شیر مادران و درمان نقرس و سنگ مثانه مفید است. اگر توتفرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابهای بهدست میآید که برای درمان تبهای همراه با بیماریهای التهابی مفید است.
مطالعات جدید نشان میدهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه سه واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.
خواص توت فرنگی در صفحات کتاب
در کتاب «میوه درمانی با بهرهگیری از دستورهای اسلامی» نوشته عذرا سادات حکیم، درباره این میوه بهاری آمده است: «توت فرنگی از میوههای خنک است و نه تنها رسوب دندان را از بین میبرد، بلکه اشتها را نیز افزایش میدهد. این میوه برای کسانی که به بیماریهایی چون دیابت مبتلا هستند، مفید است و توصیه میشود. آب توتفرنگی برای طراوت و شادابی پوست مفید است.»
محمدجواد هوشیار، مولف کتاب «خواص میوهها» نیز در کتاب خود نوشته که توتفرنگی برای خانمهای باردار بسیار مفید است و کسانی که فرزند پسر میخواهند، اگر در ماههای اول بارداری توتفرنگی بخورند، نوزاد آنها پسر خواهد شد!
در کتابهای آشپزی و شیرینیپزی نیز طرز تهیه انواع مربا، شیرینی و کیکهای توتفرنگی نوشته شده است.
نظر شما