بازدید خبرنگاران از محل برپایی نمایشگاه کتاب تهران /2
افزایش 20 درصدی حجم ورود کتابها به نمایشگاه / تعداد ناشران دانشگاهی افزایش یافته است
مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حین بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف محل برپایی این نمایشگاه گفت: امسال حجم ورود کتابها به نمایشگاه با افزایش 20 درصدی مواجه شده است.
در این بازدید، امیرمسعود شهرامنیا، قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران، حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب تهران، محسن نصراله، مدیر کمیته پشتیبانی نمایشگاه کتاب تهران، محمود آموزگار، سخنگوی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران و سید مهدی جعفری، مدیر کمیته روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران حضور داشتند.
حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حین بازدید خبرنگاران، اظهار کرد: امسال برای نخستین بار حدود 5 هزار متر مربع از رواق شرقی مصلای امام خمینی (ره) به فضای نمایشگاه کتاب تهران افزوده شده است؛ این فضای جدید به کاهش ازدحام جمعیت و تسهیل دسترسی بازدیدکنندگان به صحن اصلی مصلا کمک قابل توجهی میکند.
وی در ادامه سخنانش، گفت: در این بخش، ناشران عمومی و الکترونیک مستقر خواهند شد. همچنین در این بخش شاهد راهاندازی کارنامه نشر و اجرای فعالیتهای جنبی خواهیم بود.
در ادامه مسیر بازدید خبرنگاران، امیرمسعود شهرامنیا، قائم مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اظهار کرد: درست است که رواق شرقی مصلای امام خمینی (ره) متراژ وسیعی را در اختیار ما نمیگذارد اما به سهولت در رفت و آمد بازدیدکنندگان کمک شایانی میکند.
وی افزود: امسال برای نخستین بار فضای صحن اصلی مصلای امام خمینی (ره) در اختیار نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفته است؛ این فضا که حدود 40 هزار متر مربع است فضای کاملاً مفرح و شادی را برای بازدیدکنندگان فراهم خواهد کرد.
در ادامه این بازدید، خبرنگاران در محل عرضه کتابهای آموزشی، دانشگاهی و کودک و نوجوان قرار گرفتند و از نزدیک با شیوه غرفهبندی هر کدام از ناشران حوزههای نامبرده آشنا شدند.
امیرمسعود شهرامنیا، قائم مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به نیمطبقه دوم شبستان، گفت: این مکان، محل راهاندازی غرفه عمان، مهمان ویژه بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است. همچنین در این مکان غرفههای سایر کشورها راهاندازی خواهند شد. بازار جهانی کتاب، سرای اهل قلم و تالار گفتوگو نیز در این مکان میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهند بود.
در ادامه بازدید، صفری عنوان کرد: در نظر داریم امسال با همکاری مسئولان مترو تهران، ایستگاههای مصلای امام خمینی (ره) و شهید بهشتی در طول برپایی نمایشگاه کتاب تهران با عنوان ایستگاههای نمایشگاه کتاب تهران نامگذاری شوند.
وی با حضور یافتن در بخش ناشران آموزشی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، گفت: این بخش حدود 7 هزار متر مربع از فضای مصلا را به خود اختصاص داده است. همچنین در این بخش شاهد راهاندازی غرفههای سازمان ها و نهادهایی خواهیم بود که به نوعی با کتاب در ارتباط هستند.
مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از سالن شماره 25 به عنوان سالن کودک یاد کرد و گفت: این سالن بیشترین متراژ (4 هزار و 700 متر مربع) را به خود اختصاص داده است؛ امسال فضای این سالن نسبت به دوره قبل، درصد ناچیزی افزایش یافته است.
در این بخش، تنها انتشارات قدیانی به راهاندازی غرفه خود اقدام کرده بود که در میان فضای خالی سایر غرفههای این بخش، توجه خبرنگاران و عکاسان حاضر در آن محل را به خود جلب کرد. وی نخستین ناشری است که با وجود جدول زمانبندی شده، توانسته بود کارهای مربوط به خود را سریعتر انجام دهد.
صفری در ادامه بازدید خبرنگاران از محل برپایی نمایشگاه کتاب تهران، گفت: امسال سعی کردیم با افزایش ارتفاع سازهها و راهاندازی برخی سازههای جانبی، مشکل تهویه غرفهها را بهبود بخشیم.
وی خبرنگاران را برای حضور در بخش دانشگاهی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران هدایت کرد و افزود: امسال با تلاشی که دوستان ما در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در بخش دانشگاهی انجام دادهاند، توانستیم با کاهش فضای غرفههای این بخش تعداد ناشران دانشگاهی بیشتری را جا دهیم.
مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: سالنهای 13 الی 21 به ناشران دانشگاهی اختصاص دارد. همچنین سالنهای 22 الی 25 ویژه ناشران کودک و نوجوان است و در نهایت کتابهای ناشران آموزشی در سالنهای 30 و 31 عرضه خواهند شد.
صفری اظهار کرد: امسال غرفههای هرکدام از بخشهای نمایشگاه کتاب تهران با رنگهای متفاوت قابل شناسایی هستند. به طور مثال بخش کودک و نوجوان با رنگ صورتی، بخش بینالمللی با رنگ قرمز و بخش دانشگاهی با رنگ زرد مشخص شدهاند.
وی در ادامه مسیر این تور فرهنگی، با بیان اینکه امسال حجم ورود کتابها به نمایشگاه کتاب تهران با افزایش 20 درصدی مواجه شده است، گفت: امسال برای نخستین بار بحث گمرک نمایشگاه کتاب تهران با هدف سهولت و تسریع فرآیند تحویل بار، به صورت جدی دنبال شد. تاکنون 230 تُن کتاب در 12 محموله از کشورهایی مانند انگلستان، پاکستان، هلند، سوریه و اردن وارد کشور شده است.
مدیر کمیته اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پایان سخنانش از تخصیص بخش ویژهای در بخش ناشران بینالملل برای بُن کارتهای الکترونیکی خبر داد و گفت: بیشترین محموله به صورت زمینی دریافت شده است. دریافت محمولهها همچنان ادامه دارد.
نظر شما