نهمین چاپ نمایشنامه «چهار صندوق» نوشته بهرام بیضایی از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شد. این متن عنوان سیاسیترین نمایشنامه بیضایی را یدک میکشد.
«چهار صندوق»برای دومین بار در سال 1358 از سوی نشر روزبهان، بر روی پیشخان کتابفروشیها قرار گرفت.
از این متن اولین بار در سال 2012 در مالزی روی صحنه رفت. پس از آن یک اجرای دیگر از این نمایشنامه در نروژ میزبان تماشاچیان شد. ظرفیت های فنی و هنری نمایشنامه «چهار صندوق» بهرام بیضایی موجب استقبال زیادی از نسخه مکتوب این اثر در سالهای گذشته و در میان دانشجویان تئاتر شده است.
بیضایی این نمایشنامه را در دو پرده و پنج شخصیت نوشت. چهار شخصیت نخست با عنوان کلی «نفرپوش» هرکدام با یک رنگ (سرخ، زرد، سبز و سیاه) مشخص شدهاند و شخصیت پنجم «مترسک» است.
داستان این نمایشنامه به این شرح است که «سرخ، زرد، سبز و سیاه تلاش میکنند تا برای رهایی از تهدیدهای احتمالی مترکسی بسازند تا حامی آنها باشد و از خطرها حفظشان کند. مترسک جان گرفته و سخن میگوید. این امر در ابتدا باعث خشنودی هر چهار تن میگردد، غافل از این که مترسک رفته رفته بر اوضاع مسلط شده و در نهایت سلطه خود را بر محیط حاکم میسازد. مترسک آنها را مجبور میکند تا هر یک برای خود صندوقی بسازند و در ادامه آنها را در صندوقهایشان زندانی کرده و از یکدیگر جدا میکند، اما چهار رنگ از صندوقهایشان خارج شده و تصمیم به قیام علیه مترسک میگیرند. با این اوصاف این تنها سیاه است که در آخر صندوق خود را میشکند تا در مقابل مترسک بایستد و در نهایت قربانی ترس دیگر رنگها میشود.»
نهمین چاپ نمایشنامه «چهار صندوق» نوشته بهرام بیضایی با شمارگان پنج هزار نسخه، 96 صفحه و بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان روانه کتابفروشیها شده است.
«افرا یا روز میگذرد»، «مجلس قربانی سنمار»، «ندبه»، «فتحنامه کلات»، «جنگنامه غلامان»، «پرده خانه»، «شب هزار و یکم»، «سهراب کشی»، «سلطان مار» و «مجلس ضربت زدن» نام شماری از نمایشنامههای مشهور و منتشر شده بهرام بیضایی است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «چهار صندوق» به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما