در این نشست کتابهای «هنر معاصر» نوشته جولیان استلابراس با ترجمه احمدرضا تقاء و «هنر معاصر: تاریخ و جغرافیا»، نوشته کاترین میه با ترجمه مهشید نونهالی، با حضور علی گلستانه و جمال عربزاده، از کارشناسان تاریخ هنر و نقد هنر، تحلیل و بررسی خواهند شد.
در کتاب «هنر معاصر» علاوه بر طیف مسائل سیاسی و اقتصادی که پیرامون وضعیت متأخر هنر غربی مطرحشده، بخشهایی هم به بحث درباره هنر کوبا، چین، هنر روسیه و کشورهای اسکاندیناوی اختصاص داده شده است. همچنین این کتاب را میتوان تحلیلی بر هنر در دوران پسامدرن قلمداد کرد. اشارات بسیار نویسنده به شاکلههای هنری مختلف در دوران پسامدرن چون هنر چیدمان، هنر اجرا و ویدیوآرت و همچنین آثار هنرمندانی چون «دیمین هرست» و بیان ویژگیهای پستمدرنیستی این آثار، مخاطب را با تحلیلی از هنر دوران پسامدرن مواجه میسازد.
کتاب «هنر معاصر: تاریخ و جغرافیا» نیز در پی یافتن پاسخی ناممکن درباره مفهوم معاصر بودن است. نویسنده با کنکاش در تاریخ هنر معاصر بهویژه شیوه و روشهای نوین سعی کرده است نقش عوامل مؤثر در ثبت اثری بهعنوان هنر گام بردارد. او در این راه با گوشه چشمی به تاریخ هنر بیآنکه قصد تاریخنگاری داشته باشد، به مهمترین عوامل توجه کرده است.
سلسله نشستهای بررسی کتابهای هنر معاصر به همت کمیته هنر معاصر گروه تاریخ هنر پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر و خانه هنرمندان ایران با هدف نقد و تحلیل علمی کتابهای منتشرشده در حوزه هنر معاصر، برگزار میشود.
خانه هنرمندان ایران در تهران، خیابان طالقانی، خیابان شهید موسوی (فرصت شمالی)، باغ هنر، واقع است.
نظر شما