پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۲
ضحی کاظمی: مخاطب به داستان ایرانی بی‌اعتنا شده است/ پیشنهاد کتاب به مخاطبان داستان

ضحی کاظمی، داستان‌نویس گفت: متاسفانه به طرز عجیبی مخاطب نسبت به داستان‌های ایرانی بدبین و بی‌اعتنا شده است.

ضحی کاظمی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: چاپ دوم کتاب «سال درخت» با تاخیر از سوی انتشارات «نگاه» تجدید چاپ شد و به نمایشگاه کتاب بیست و نهم رسید. این کتاب فروش خوبی را تجربه کرد. البته در غرفه «انتشارات نگاه» داستان ایرانی به همت خود نویسندگان توانست فروش خوبی را تجربه کند. کتاب «اینجا کسی مُرد» نیز امسال به نمایشگاه کتاب رسید و فروش آن به نسبت خوب بود.
 
وی درباره اقبال مخاطبان به داستان ایرانی گفت: متاسفانه به طرز عجیبی مخاطب به داستان‌های ایرانی بدبین و بی‌اعتنا است. من سعی کردم دلیل آن را از مخاطبان داستان جویا شوم. یک دلیل آن این است که در 10 تا 15 سال اخیر داستان‌های باب طبع مخاطب منتشر نشده است. دومین دلیل آن می‌تواند ناآشنابودن مخاطب داستان بااین کتاب‌ها باشد.
 
این داستان‌نویس ادامه داد: هرچند من به عنوان نویسنده همواره رسانه‌ای چون ایبنا را مرور می‌کنم اما معمولا مخاطبان داستان این کار را انجام نمی‌دهند و به رسانه‌ ملی توجه بیشتری دارند. خوب است مدیران این رسانه تلاشی برای معرفی داستان‌های خوب ایرانی به مردم داشته باشند.
 
کاظمی دلیل دیگر این مساله را عملکرد جایزه‌های ادبی و جشنواره‌‌های این حوزه دانست و گفت: مردم با توجه به برگزیده‌های این جشنواره‌‌ و جایزه‌ها کتاب‌های خود را انتخاب می‌کنند اما داستان انتخاب شده با میل مخاطبان منطبق نیست. شاید بد نباشد که در جوایز ادبی سعی کنیم داستان‌هایی را به مخاطبان معرفی کنیم که از نظر کیفیت وضعیت بهتری داشته باشد.
 
این داستان‌نویس درباره برپایی نمایشگاه کتاب در «شهر آفتاب» گفت: اگر سختی راه را درنظر نگیریم، نمایشگاه در مکان خوبی برگزار شده است. طولانی بودن مسیر رسیدن به نمایشگاه، سبب شده که فقط دوستداران حقیقی کتاب به نمایشگاه بیایند و تفرج‌کنندگان کمتر از این مکان دیدار کنند.
 
وی به معضل تردد با مترو به عنوان دیگر مشکل برگزاری نمایشگاه در «شهر آفتاب» اشاره کرد و افزود: مترو به اندازه‌ای شلوغ است که نمی‌توان به حمل کتاب در آن فکر کرد. باید تدبیری برای حمل و نقل آسان‌تر به نمایشگاه کتاب در این مکان اندیشیده شود.
 
نویسنده «سال درخت» با بیان اینکه بُن‌های اختصاص داده شده با شرایطی که دارند موجبات خرید بیشتر از نمایشگاه را فراهم آورده‌اند، گفت: شاید اگر این بُن‌ها می‌توانستند در خارج از نمایشگاه نیز مصرف شوند این حجم از بازدید از نمایشگاه را نداشتیم. امیدوارم کتاب‌هایی که به واسطه بن کتاب خریداری شده‌اند از سوی مردم خوانده شوند.
 
وی درباره آثاری که به قلم او زیر چاپ است، توضیح داد: یکی کتاب «حاج‌زدگی» است که درونمایه علمی و تخیلی و آخرالزمانی دارد. این کتاب احتمالا تا پاییز امسال روانه بازار نشر خواهد شد. دو رمان نوجوان به زودی روانه بازار نشر می‌شود.
 
کاظمی افزود: من همچنان در حال تجربه کردن هستم و سعی می‌کنم مضمونی را که می‌‌خواهم در قالب‌های مختلف علمی و تخیلی، زاویه دید سوم شخص و ... امتحان کنم تا بتوانم در بهترین قالب آنها را برای مخاطب بازگو کنم.
 
این داستان‌نویس در پیشنهاد خود برای خرید از بیست و نهمین نمایشگاه کتاب به مخاطبان داستان گفت: رمان «خون‌مردگی» نوشته الهام فلاح، «سرخ و سفید» نوشته مهدی یزدانی‌خرم و رمان «جرم زمانه‌ساز» نوشته آرش آذرپناه را کتاب‌های خوبی در حوزه داستان برای مخاطب این حوزه می‌دانم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها