دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
«درسنامه احیای پایه برای همه» خواندنی شد/ 10 دقیقه حیاتی بعد از ایست قلبی

کتاب «درسنامه احیای پایه برای همه» را انتشارات «تیمور‌زاده» منتشر کرد. دکتر علی بیداری، رئیس انجمن تخصصی طب اورژانس ایران بر این کتاب مقدمه نوشته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، کتاب «درسنامه احیای پایه برای همه» براساس آخرین منابع جهانی سال 2016 و با مقدمه دکتر علی بیداری، رئیس انجمن تخصصی طب اورژانس ایران از سوی انتشارات «تیمور‌زاده» منتشر شده است.

تدوین و تالیف این کتاب با همکاری دکتر هومان حسین‌نژاد ندائی، متخصص طب اورژانس، عضو هیات علمی علوم‌پزشکی تهران، دکتر مریم بحرینی و دکتر فاطمه رسولی، دکتر مهران ستوده‌نیا، دکتر الناز وحیدی و دکتر سمیه ولد‌خانی صورت گرفته است.

از سال 1379 و با تصویب رشته تخصصی طب اورژانس در کشور شاهد تحول چشم‌‌گیری در نظام مراقبت از بیما‌ر در بخش‌های اورژانس بیمارستانی بوده‌ایم؛ نویسنده معتقد است که در امر آموزش همگانی برای برخورد با اورژانس‌های پزشکی و آمادگی برای احیای قلبی - ریوی این پیشرفت چندان قابل ملاحظه نبوده است. به این منظور برنامه‌ریزی، تامین اعتبارات، تهیه منابع درسی و تربیت مدرسان در اشاعه این آموز‌ش‌ها در سطح خانواده‌ها، مدارس، ادارات،‌ مساجد و سازمان‌ها ضرورت دارد.

پنج فصل ابتدایی این کتاب 13 فصلی شامل «ضروریات»،‌ «تعاریف مهم»، «ساختار و عملکرد سیستم‌های بدن (آناتومی و فیزیولوژی)» و «تشخیص شرایط لازم برای شروع احیاء»، «توالی اقدامات» است.
 
«فشردن قفسه سینه»، «آناتومی راه هوایی»، «دستگاه شوک خودکار»، «ارزیابی مداوم کلید ختم یا ادامه احیاء»، «چگونه پی‌ببریم عملیات احیاء موفقیت‌آمیز بوده است؟»، «ملاحظات اخلاقی احیاء»، «بلع جسم خارجی» و «شرایط خاص» نیز عنوان سایر فصل‌های این کتاب را تشکیل می‌دهد.   

 
در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «ایست قلبی ناگهانی هرساله جان بسیاری از انسان‌ها را در سراسر جهان می‌گیرد. در صورت ایست ناگهانی فعالیت قلب، خون‌‌رسانی به مغز و سایر اعضای حیاتی متوقف شده و در کمتر از 10 دقیقه آسیب جبران‌ناپذیر مغزی و مرگ رخ می‌دهد. در این میان تنها یک روزنه امید وجود دارد و آن عملکرد سریع و مناسب اطرافیان در شروع و اجرای عملیات احیاست. عدم پیش‌بینی ایست قلبی و آنی بودن آن در محیط کار یا منزل، می‌طلبد تا همگان بتوانند با بهره‌مندی از آموزش‌‌های لازم واکنش مناسبی در این شرایط بحرانی از خود بروز دهند. اقدامات احیاء یا برقراری نسبی جریان خون،‌ حیات سلول‌های مغز را تا رسیدن امکانات پیشرفته پزشکی سر‌بالین بیمار تأمین می‌کند و شانس بقای قربانیان را افزایش می‌دهد.»  
 
احیای پایه چیست؟
احیای پایه مجموعه‌ای از اقدامات نسبتا ساده‌‌ای است که در مواجهه با شرایط ایست قلبی (با هر دلیل) به‌وسیله نزدیک‌ترین افراد به صحنه حادثه صورت می‌گیرد. تشخیص و درمان این قربانیان در لحظات اول می‌تواند برنتیجه کلی، بسیار موثر باشد و سرنوشت یک انسان را در دوراهی مرگ و زندگی رقم بزند.

با این رویکرد یادگیری و یاد‌دهی این مهارت به‌‌صورت عمومی جزو جدایی‌ناپذیر برخورداری از خدمات سلامت با کیفیت محسوب می‌شود و همه ما برای اینکه هم‌ کمک‌رسانی کنیم و هم از کمک سایرین در شرایط حادثه برای خود و عزیزانمان بهره‌مند شویم، باید برای یادگیری و یاد‌دهی آن احساس وظیفه کنیم.

چاپ نخست کتاب «درسنامه احیای پایه برای همه» با شمارگان پنج‌هزار نسخه در 128 صفحه، به بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات تیمور‌زاده به بازار نشرعرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها