سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶
کیانفر: روزنامه‌ها به نقد کتاب بپردازند / جامعه بی‌نقد جامعه بی ‌در و پیکری است

جمشید کیانفر، مولف و کارشناس نسخ خطی در بازدید از نمایشگاه مطبوعات، با حضور در غرفه موسسه خانه کتاب اظهار کرد: خبرهای روز توسط اخبار صدا و سیما و خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود و این ضرورت وجود دارد که روزنامه‌ها به نقد و بررسی آثار منتشر شده بپردازند.

جمشید کیانفر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: وقتی در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنیم، فرصتی فراهم می‌شود تا در کنار رسانه‌های مطرح، با رسانه‌هایی آشنا ‌شویم که حتی یکبار هم نام آن‌ها را نشنیده‌ایم و باید توجه داشت که شناخت این رسانه‌ها بسیار اهمیت دارد، چراکه نمایشگاه مطبوعات محل عرضه تولیدات فرهنگی است. 

وی ادامه داد: این نمایشگاه بهترین فضا برای شناخت رسانه‌هایی است که در حوزه کاری هر شخص فعالیت می‌کنند، چراکه افراد می‌توانند رسانه‌های مرتبط با شغل خود را پیدا کنند و با ارتباط با آن رسانه به معرفی فعالیت‌های خود بپردازند.

این مولف در توضیح اهمیت فعالیت‌ رسانه‌ها اظهار کرد: به‌نظرم باید فعالیت‌های خبرگزاری و سایت‌ها را از روزنامه‌ها تفکیک کرد، چراکه خبرهای روز توسط اخبار صدا و سیما و خبرگزاری‌ها منتشر می‌شود و این ضرورت وجود دارد که روزنامه‌ها به نقد و بررسی آثار منتشر شده بپردازند تا مخاطبان کتاب به کمک تحلیل‌های موجود بتوانند کتاب‌های مورد علاقه خود را تهیه کنند.

وی افزود: خبرگزاری کتاب ایران و نشریات خانه کتاب در امر معرفی کتاب و تجزیه و تحلیل آن پیشگام هستند و این فعالیت‌ها سال‌هاست که در این موسسه انجام می‌شود. به‌نظرم در جامعه‌ای که نقد را برنمی‌تابد، وجود فصلنامه‌های نقد می‌تواند به نعمتی در حوزه رسانه تبدیل شود.

کیانفر با اشاره به نقش رسانه‌ها در حوزه نقد گفت: جامعه بی‌نقد، جامعه بی در و پیکر و خودخواهی است؛ بنابراین رسانه‌ها در کنار انعکاس اخبار حوزه کتاب، باید توجه ویژه‌ای به حوزه نقد داشته باشند. وقتی نقد نباشد، ما این این اجازه را به افراد مختلف می‌دهیم که هر کاری دوست دارند، انجام دهند اما نقد می‌تواند از رخ دادن این‌گونه حوادث جلوگیری ‌کند.

این کارشناس نسخ خطی با گلایه از عدم ریشه‌یابی مشکلات حوزه کتاب توسط رسانه‌ها اظهار کرد: باید از طریق رسانه‌ها بررسی شود که چرا زمانی که کشور ما 27 میلیون جمعیت داشت، میانگین شمارگان کتاب پنج هزار نسخه بود، اما در حال حاضر با بیش از 80 میلیون جمعیت، شمارگان کتاب به 500 یا 600 نسخه رسیده است.

وی ادامه داد: به‌نظرم یکی از دلایل کاهش شمارگان کتاب سایت‌هایی است که کتاب‌ها را به شکل PDF روی خروجی خود قرار می‌دهند و بلای جان ناشر و مولف شده‌اند. برای من همیشه جای سوال بوده که چرا هیچ‌کس جلوی این سایت‌ها را نمی‌گیرد و تا چه زمانی این سایت‌ها باید به حوزه نشر ضربه بزنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها