دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۳
مراسم بزرگداشت آیت‌الله صالحی برگزار شد

مراسم یادبود آیت‌الله سیدحسن صالحی، پدر سیدعباس صالحی-معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران برگزار شد. محمدعلی مهدوی‌راد، دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در مراسم بزرگداشت آیت‌الله سیدحسن صالحی، با اشاره به برخی ابعاد زندگی آن مرحوم، گفت: ایشان جلوه تام و تمام عمل صالح بودند و در حوزه تعلیم، خورشید علمی بودند که بر همه طالبان علم می‌تابیدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم یادبود آیت‌الله صالحی، بعد از ظهر امروز(دوشنبه 28 فروردین‌) با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب و برخی شخصیت‌های سیاسی، در مسجد نور میدان فاطمی تهران برگزار شد.
 
در این مراسم شخصیت‌هایی چون حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی-رئیس دفتر مقام معظم رهبری، علی لاریجانی-رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از نمایندگان مجلس، علی‌اکبر صالحی-رئیس سازمان انرژی اتمی، محمد علوی-وزیر اطلاعات، سیدرضا صالحی امیری-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی-وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی‌جلیسه-مدیر عامل موسسه خانه‌کتاب، علیرضا مختارپور-دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امیرمسعود شهرام‌نیا-مدیر عامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی، مهدی قزلی، مدیر عامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، جمعی از علما و اساتید حوزه‌های علمیه کشور، نمایندگانی از ادیان الهی مسیحیان، زرتشتیان و کلیمیان و همچنین جمعی از چهره‌های فرهنگی و ادبی کشور حضور داشتند.
 
طی این مراسم پس از قرائت پیام‌های تسلیت مقام معظم رهبری، رئیس‌جمهوری و رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدعلی مهدوی‌راد، پژوهشگر علوم دینی و فرهنگی و دبیر جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به بیان ابعادی از زندگی و شخصیت مرحوم آیت‌الله سیدحسن صالحی پرداخت.
 
وی طی سخنانی گفت: ایشان مربی، معلم و فقیدی کم‌نظیر و در برخی ابعاد بی‌نظیر بودند. به‌طوری‌که در 50 سال اخیر هر فردی که وارد حوزه علمیه خراسان شده، شاگرد آیت‌الله حسن صالحی بوده است. بنده نیز این افتخار را داشتم که مدت سه‌ماه نزد ایشان «لمعه» بخوانم و می‌دانم که ایشان چه جایگاهی در میان طلبه‌های این حوزه علمیه دارند به طوری که ایشان جلوه تام و تمام عمل صالح بودند و در حوزه تعلیم خورشید علمی بودند که بر همه طالبان علم می‌تابیدند.
 
مهدوی‌راد تربیت فرزند صالح را یکی از شاخصه‌های مهم اخلاقی آن مرحوم دانست و گفت: منش ایشان به‌گونه‌ای بود که حتی نمی‌گذاشت بسیاری از نزدیکانشان بدانند که ایشان پدر یک شهید هستند؛ شهید سید اصغر صالحی. من آقای سیدعباس صالحی را هم نخستین بار در جبهه‌های دفاع‌مقدس دیدم و با اینکه برادرشان جاویدالاثر بودند هرگز نگفتند که تکلیف دفاع از خانواده ما برطرف شده و پدر بزرگوار ایشان هم چون یک فرزند خود را در این راه داده‌اند فرزند دیگر را از حضور در جبهه منع نکردند.
 
این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به خدمات ارزنده سیدعباس صالحی در سمت معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: ایشان در میان اهالی فضل و معرفت به کلام شیوا و قلم روان شناخته شده‌ هستند و در فلسفه و کلام نیز دستی دارند. ایشان قطعا یک مجتهد در فقه اصول هستند که در سال 63 در مدرسه فیضیه تدریس می‌کردند. داوری و قلم ایشان در مسائل سخت سیاسی و اجتماعی را می‌توانید در مطالب منتشر شده در شماره‌های 11 تا 16 مجله حوزه که به سردبیری ایشان منتشر شد بخوانید.

آیت‌الله سیدحسن صالحی معروف به میرزا حسن صالحی بامداد 21 فروردین‌ماه سال جاری، پس از یک دوره بیماری در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد درگذشت.
 
آیت‌الله میرزا حسن صالحی متولد مشهد بود و در ضلع شرقی مدرسه عباسقلی‌ خان مشهد حجره داشت. دروس خارج را خدمت آیات عظام حسین قمی، شیخ مرتضی آشتیانی و میرزا محمد آقازاده خوانده بود و شاگردان بسیاری در کلاس درس‌های او علوم حوزوی را فراگرفتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها