دیجیتالسازی مراکز آرشیوی دسترسی پژوهشگران و کاربران را به اطلاعات ارزشمند آرشیو راحتتر میکند که کتاب «دیجیتالسازی مراکز آرشیوی» شیوههای انجام این فرآیند را توضیح میدهد.
به گفته علیرضا محمودی، نویسنده کتاب «دیجیتالسازی مراکز آرشیوی»، در برنامه مراکز آرشیوی باید دیجیتالسازی منابع در اولویت کاری بگذارند تا بتوانند اطلاعات ارزشمند آرشیو را برای پژوهشگران و کاربرانشان دسترسپذیر کنند. این کار با حمایت و همت مدیران ارشد سازمانی اتفاق میافتد که اعتبار و بودجههای لازم را برای پویش و دیجیتالی کردن منابع آنالوگ اختصاص دهند.
کتاب «دیجیتالسازی مراکز آرشیوی» از چهار فصل تشکیل شده است؛ در فصل نخست این اثر درباره داده و اطلاعات آنالوگ و دیجیتال، عناصر رسانه دیجیتال، فایلهای دیجیتال، فرمتهای فایل طبیعی، نگهداری فایلها، مزایا و چالشهای اطلاعات دیجیتالی، محتوای دیجیتال و غیردیجیتال و همچنین از دیجیتالسازی بحث شده است.
در فصل دوم، ابتدا درباره تعاریف، ویژگیها، مزایا، چالشها، ضرورتها، اهداف آرشیوهای رقومی و همچنین روشهای انتقال و حفاظت آرشیوهای رقومی و تبدیل منابع آنالوگ به منابع آرشیو رقومی بحث شده است.
فصل سوم کتاب، فناوریهای آرشیوی، تأثیرات فناوری بر آرشیوها، فنون پویش کردن، انواع پویشگرها، عناصر و مواد قابل پویش و همچنین آرشیو رایتر را مورد بررسی قرار میدهد.
در فصل چهارم از استانداردهای آرشیوی، مزایای استانداردها، نرمافزارهای آرشیوی، قالبهای معمول مدارک الکترونیکی، داده و فراداده و مرجع باز آرشیوی بحث شده است.
نخستین چاپ کتاب «دیجیتالسازی مراکز آرشیوی» اثر علیرضا محمودی، با شمارگان 1000 نسخه، در 203 صفحه، به بهای 120 هزار ریال از سوی انتشارات اندیشه دانش منتشر شد.
نظر شما