کتاب «تربیت به روش سلطان بانو؛ راهکارهای اسلام برای تربیت فرزند در عصر شبکههای اجتماعی» نوشته مسعود زارعی توسط نشر نیک معارف منتشر شد.
کتاب حاضر در شش فصل سامان یافته که شامل عناوینی چون داستان این کتاب، دستی به آسمان بلند کنیم، پیوند با خوبان، چطور مهربان باشیم؟ سمت و سو ندهیم! و یاد بدهیم است.
کتابهای مختلف و راهکارهای زیادی برای همراه کردن فرزند در جهان نوشته شده است. کتابهای بسیاری هم درباره تربیت فرزند با دستورهای دینی در بازار وجود دارد، پس چه نیازی به این کتاب است؟
مولف معتقد است ویژگیهایی کتاب حاضر را از بسیاری از کتابهای دیگر متمایز میکند. به گفته نویسنده، این کتاب برای ارائه راهکار و نه تنها بیان کلیات است بلکه پر از اقدامهایی است که انجام آنها در عین سادگی موجب تحولات چشمگیری در فرزندان ماست. مطالب کتاب برگرفته از فرمایشات اهل بیت (ع) است، علاوه بر این دو ویژگی، سعی شده است راهکارهایی ارائه شود که در فرهنگ و اجتماع ما قابل استفاده و موثر باشد.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «خواندن این کتاب را به شما توصیه میکنم، اگر دنبال راهکارهای قدم به قدم برای هدایت فرزندتان به ارزشهای الهی هستید. دنبال رو پیامبران و جانشینانشان در تمام امور زندگی خصوصا تربیت فرزندتان هستید. میخواهید مسیری آسان و تضمین شده با قدمهای کوتاه و پیوسته به سوی زندگی با سعادت پیش روی فرزندتان قرار دهید. آماده هستید برای سعادت فرزندتان راهکارهای این کتاب را در زندگی پیاده کنید!»
آیا تهران جای بدی است؟
اگر کسی بگوید بله، دستش را میگیریم و دهها و صدها خیریه و مسجد و هیئت و ... را نشانش میدهیم که هزاران نفر در آنها مشغول خدمت خالصانه هستند.
اگر کسی بگوید نه، صدها محل آلوده را نشانش میدهیم، مکانهایی که کارتنخوابها و معتادان در کنار خیابان زندگی میکنند، برخی همانجا از مواد مخدر استفاده میکنند و... و محلهایی که آلودگیهای دیگری دارند. امکان دارد در تهران جیبتان را هم بزنند، خفتگیری کنند یا...
تهران جای خوب یا بدی نیست، ولی اگر قرار است فرزند ما در نوجوانی (یا کودکی) بدون بزرگتر به تهران بیاید ما میترسیم نکند به تور نااهلان بیافتد! در این کتاب اگر از اینترنت، موبایل و بهخصوص شبکههای اجتمای صحبت میکنیم، همین مثال را در نظر آورید. صدها کانال خوب علمی یا مذهبی در تلگرام وجود دارد، ولی کانالهای غیراخلاقی و منحرف هم در آن هست! ما بهعنوان پدر و مادر از این نگرانیم که نکند فزندمان در این فضای مجازی با کسانی ارتباط پیدا کند که او را از راه به در کنند!»
روش نویسنده در کتاب
در این کتاب سعی شده این روش تربیتی مستند به روایات اهل بیت بیان شود. در این نوشتار از متن عربی احادیث کمتر استفاده شده ولی برای خوانندگانی که نیاز به مراجعه به اصل روایات را دارند در پاورقیهای متن عربی آورده شده است.
در جای جای این کتاب روش «سلطانبانو» در تربیت فرزند را مشاهده میکنیم، ولی ساختار کتاب الهام گرفته از کتاب ارزشمند مرآهالکمال لمن رام درک مصالح الاعمال مرحوم آیتالله عبدالله مامقانی و «کتاب العقیقه» از کتاب ارزشمند کافی تدوین شده است. داستانهای به کار رفته در این کتاب مثالهایی واقعی است ولی اسامی (به جز اسم سلطان بانو و فرزندانش) کاملا مستعار است.»
کتاب «تربیت به روش سلطان بانو؛ راهکارهای اسلام برای تربیت فرزند در عصر شبکههای اجتماعی» نوشته مسعود زارعی با شمارگان هزار نسخه در 176 صفحه به بهای 25 هزار تومان توسط نشر نیک معارف منتشر شده است.
نظر شما