یکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴
«طراحی سازه‌های فولادی» مطابق با آخرین آیین‌نامه‌های مربوط به زلزله است

ازهری درباره کتاب «طراحی سازه‌های فولادی» گفت: این اثر مطابق با آخرین آیین‌نامه‌های مربوط به زلزله به نگارش درآمده است و یکی از جدیدترین کتاب‌هایی است که رویکرد همه‌جانبه‌ای به اصول طراحی‌ سازه‌ای دارد.

مجتبی ازهری، برگزیده جایزه دوسالانه کتاب سال اصفهان و مدرس دانشگاه صنعتی اصفهان، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتابش گفت: کتابی که خوشبختانه امسال عنوان برگزیده را در میان آثار علوم کاربردی و مهندسی را در جایزه کتاب سال اصفهان به خود اختصاص داد، در حقیقت جلد هفتم کتاب «طراحی سازه‌های فولادی» است.
 
وی افزود: این کتاب مطابق با آخرین آیین‌نامه‌های مربوط به زلزله به نگارش درآمده است. در حقیقت اصول و مبانی مهندسی زلزله و ضوابط طراحی لرزه‌ای سازه‌های فولادی بر اساس آخرین آیین‌نامه‌های بین‌المللی و ملی برآورده شده است. به طور کلی «طراحی سازه‌های فولادی» اصول و ضوابط طراحی سیستم‌های باربری جانبی و سیستم‌های لرزه‌ای نوین همراه با مثال‌های متنوع را در بردارد.
 
ازهری گفت: این اثر یکی از جدیدترین کتاب‌های است که رویکرد همه‌جانبه‌ای به اصول طراحی‌ سازه‌ای دارد حتی می‌توان گفت در میان کتاب‌های خارجی هم جزو کتاب‌های منحصر به فردی است.
 
این پژوهشگر با اشاره به مخاطبان اصلی کتاب گفت: «طراحی سازه‌های فولادی» برای دانشجویان سال آخر کارشناسی و دانشجویان کارشناسی‌ارشد و بیش از همه محتوای این کتاب برای مهندسان عمران و سازه می‌تواند دارای اهمیت باشد.
 
ازهری گفت: این کتاب به رفع شکاف محتوایی موجود میان دروس کارشناسی و کارشناسی‌ارشد می‌پردازند. در حقیقت شکاف آموزه‌هایی که دانشجویان در دانشگاه یاد می‌گیرد و سپس مهندسان در کار استفاده می‌کنند را پر می‌کند. این اثر حاصل تجربه‌های کاری من در زمینه سازه‌هاست که در ایران و  در خارج از کشور داشتم.
 
نویسنده کتاب ««طراحی سازه‌های فولادی» با اشاره به ارزیابی خود از تالیف کتاب‌های رشته عمران گفت: با دو رویکرد می‌توان تالیف کتاب را در رشته مهندسی عمران بررسی کرد؛ یکی کتاب‌های ترجمه که فرد دخالتی در محتوای آن ندارد و دیگری کتاب‌های تالیفی است که باید حاصل زحمات و تحقیقات شخصی خود فرد باشد. نویسنده‌ای که کتابی را تالیف می‌کند باید از خود نامی در مجلات خارجی و معتبر داخلی داشته باشد تا وقتی نام وی در کتابش درج می‌شوند برای اهالی دانش غریبه نباشد.
 
وی استقبال کم دانشجویان از کتاب را معضل مهمی دانست و گفت: متاسفانه در کشور ما کتاب کالایی است که خریدار چندانی ندارد و نشر علمی نشر مظلومی است. اغلب دانشجویان برای کتاب خواندن و کتاب خریدن تربیت نشده‌اند و نسل جوان ما به راحتی برای کتاب پول پرداخت نمی‌کنند و این جزو نگرانی من است که خریدن کتاب چندان برای افراد جامعه جا نیفتاده است. برای مثال همین اثر در خارج از کشور به ویژه کشورهای پیشرو دست کم 400دلار قیمت دارد که به راحتی برای خرید آن این هزینه از سوی دانشجویان صرف می‌شود؛ درحالی که در ایران به قیمت 60 الی 70 هزارتومان به سختی به فروش می‌رسد.
 
این پژوهشگر افزود: سودجویانی هم هستند که با افست و تقلبی‌کردن کتاب‌های علمی تیشه به ریشه نشر دانشگاهی کشور می‌زنند و کتاب‌های تقلبی را وارد بازار می‌کنند.
 
ازهری شرایط وضعیت گرانی کاغذ را در این امر چندان موثر ندانست و گفت: درست است که شرایط کاغذ نامناسب است اما من فکر نمی‌کنم گرانی کاغذ به قدری تاثیر گذاشته باشد که قیمت کتاب آنقدر زیاد شود که کسی نتواند آن را بخرد و این عاملی نیست که انسان‌ها را از کتاب‌خریدن دور کند و آن‌ها نتوانند وارد فضای کتاب شوند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها