نمایندهی اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در بازدید از سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین پدیدهی حوزه فرهنگ در کشور بویژه در حوزهی نشر، سینما، تئاتر، نقاشی و...است و در ارتباط مستقیم با نشر قرار دارد.
وی اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر شاهد توسعه و ترویج در حوزهی فرهنگ بخصوص در حوزه ی نشر بودیم و هرسال نسبت به سالهای قبل تعداد کتابهای الکترونیکی در نمایشگاه بینالمللی کتاب بیشتر میشود و این تحولات در حقیقت نشان تلاش مسئولان و متولیان فرهنگ برای وفق دادن حوزهی نشر با تحولات جدید بشری است.
کریمی در ادامه یکی از کارکردهای نمایشگاه کتاب تهران بعد از انقلاب را ایجاد محیطی برای تبادل و تعامل فرهنگی بین مردم و متولیان حوزهی فرهنگ و هنر دانست و افزود: این نمایشگاه فرصتی برای گشایش دریچهای برای آثار نوین علمی، فرهنگی و هنری به کشور است.
وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب این فرصت را برای دانشجویان و مردم علاقهمند به مطالعه فراهم کرده است تا با جدیدترین کتابها در رشتههای مختلف تحصیلی و عمومی آشنا شوند و این فرصت مغتنمی است برای اهل علم و فرهنگ تا با بهرهگیری از این نمایشگاه با جدیدترین آثار جهانی و کشوری بیشتر آشنا شوند.
وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در کشور گفت: طی سالهای جنگ که با محدودیت منابع ارزی مواجه بودیم مسئولان تاکید داشتند تا با اختصاص منابع ارزی برای ورود کتابهای جدید مانع از ایجاد وقفه در ترویج و توسعهی مطالب علمی شوند. در شرایط فعلی که ما با تحریمهای بسیاری مواجه هستیم و مشکلاتی به واسطهی همین مسئله برای اهل علم به وجود آمده است، دولت تلاش میکند تا بستر مناسب برای حمایت از نشر و ورود آثار جدید را فراهم سازد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: تقویت اقتصادی حوزهی نشر فرصت خوبی برای حمایت از ناشران کشوری است چنانچه سالانه شاهد مبالغ هنگفتی بابت فروش کتاب در این نمایشگاه هستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب علاوه بر مباحث اقتصادی در حوزهی فرهنگ نیز بسیار موثر بوده است چنانچه با برگزاری جلسات متعدد در حاشیهی نمایشگاه و بررسی موضوعات روز جامعه فرصت مناسبی برای اهالی علم و کتاب فراهم آورده است تا با یکدیگر به تبادل نظر بپردازند.
وی همچنین رسیدگی به مشکلات اقتصادی حوزهی چاپ و نشر را یکی از دغدغههای اصلی نمایندگان مردم در مجلس اعلام کرد و گفت: گرانی و کمبود کاغذ در برههای از زمان باعث آسیب رساندن به صنعت نشر و کاغذ شده و دولت تلاش میکند تا با تامین کالاهای اساسی از جمله در حوزهی نشر این مشکلات را برطرف بکند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه تخصصی در حوزهی چاپ و نشر گفت: برگزاری این نمایشگاهها زمینهی آشنایی مسئولان و متولیان حوزهی چاپ را با وسایل و امکانات جدید چاپ و نشر و همچنین معرفی و شناساندن خلاقیتهای جدید برای جوانان و نوجوانان در این عرصه فراهم میکند.
نمایندهی مردم اراک در پایان از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت سمت خواست تا در صورت بروز مشکلی در زمینه چاپ و نشر بخصوص کمبود کاغذ و یا اختصاص یارانه به این موضوع با نمایندگان مجلس رایزنی داشته باشند و نمایندگان مجلس نیز تلاش میکنند تا برای واردات کاغذ، ارز اختصاصی در نظر گرفته تا کاغذ با شرایط مناسب بدون حضور واسطه و دلال به دست متقاضیان واقعی برسد.
نظر شما