پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲
حواشی سیاسی موجب اقبال به شعرهای میثم مطیعی شد

گردآورنده مجموعه شعر «ای نشسته صف اول» گفت: مثنوی عید فطر سال 96 میثم مطیعی اگرچه حاشیه‌هایی را به دنبال داشت ولی در کنار این حواشی سیاسی، اشعار او با واکنش و استقبال گرم مخاطبین همراه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، جشن امضای کتاب «ای نشسته صف اول» با حضور محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور و میثم مطیعی در غرفه انتشارات کتابستان معرفت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در حاشیه این برنامه محمدرضا وحیدزاده گردآورنده کتاب «ای نشسته صف اول» در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره این مجموعه گفت: برخی از شاعران از جمله آقایان محمدمهدی سیار و میلاد عرفان‌پور چند سال است بخشی از شاعری خودشان را به هیات اختصاص داده اند و با اعتقاد و باور این کار را انجام می‌دهند و با آقای میثم مطیعی همکاری داشته‌اند.

وی افزود: در دو، سه سال اخیر بنده در همین زمینه‌ها با دوستان همکاری‌هایی داشته‌ام و در مجموع این را یک توفیق می‌دانیم که در کنار شعر با مضمون‌های مختلف و قالب‌های مختلف، کاری هم برای هیات انجام بدهیم.

نویسنده کتاب شعر «پیشواز» افزود: آقای مطیعی جدای از برنامه‌های جاری در هیات میثاق با شهداء به برنامه‌های مناسبتی هم دعوت می‌شدند که مقداری ابعاد اجتماعی گسترده‌تری هم داشتند؛ مثل 22 بهمن، روز قدس و برخی از اعیاد. آقای مطیعی برخی از مثنوی‌ها را در این برنامه‌ها خواندند. البته مثنوی عید فطر سال 96 برخی حواشی را نیز در پی داشت و در کنار این حواشی سیاسی، این اشعار با واکنش و استقبال گرم مخاطبین همراه شد.

وی ادامه داد: بعد از فروکش کردن حواشی و ادامه کارِ گروه و سرودن چند شعر دیگر، فکر کردیم گردآوری این اشعار می‌تواند برای مخاطبانش اثری خواندنی باشد و نیاز گروهی از مخاطبان به اینگونه اشعار را پاسخ دهد. لذا بهتر دیدیم همه اشعار را گردآوری کنیم و در قالب یک مجموعه به چاپ برسانیم.

وحیدزاده مقالات ابتدای این مجموعه را گامی برای متوقف نشدن مخاطبان در شعرهای کتاب دانست و بیان کرد: در این مجموعه چند مقاله به عنوان مقدمه تهیه شد تا موقعیت و وضعیت اشعار را روشن‌تر کند. بنده به همراه سه تن از دوستانم از چهار زاویه اجتماعی، رسانه‌ای، زیبایی شناسی و فلسفه هنر به آ‌نها نگاه کردیم. فکر می‌کنم برای آن دسته از علاقه مندان که نمی‌خواهند فقط در شعرها متوقف شوند و دوست دارند بیشتر در رابطه با این اشعار بدانند، این مقالات می‌تواند روشنگر و مفید باشد.


وی به خصوصیت ویژه و بارز کتاب «ای نشسته صف اول» اشاره کرد و یادآور شد: ویژگی اشعار این کتاب این است که به صورت گروهی سروده شده اند. شاعرانی همچون محمدمهدی سیار، میلاد عرفان‌پور، علی‌محمد مودب، محمد قائمی‌راد، مهدی جهاندار، رضا یزدانی و چند شاعر دیگر با همکاری هم اشعار را سروده‌اند.

نویسنده سفرنامه «ماهی‌خوران» اوضاع فعلی کتاب را خوب ارزیابی نکرد و تصریح کرد: در این شرایط اقتصادی برخی از ناشران صدمه دیده‌اند، برخی در سال گذشته هیچ عنوانی را چاپ نکرده‌اند و حتی کار نشر را رها کردند و ضربه سنگینی به بازار نشر وارد شد. همه اینها دست به دست هم می‌دهد که سبد خانوار از کتاب تهی شود و این اتفاق خوبی نیست. بخش قابل توجهی از این وضعیت قابل مدیریت بود اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

برگزیده جشنواره‌های شعر انقلاب در پایان به نقاط ضعف و قوت نمایشگاه تهران پرداخت و گفت: من به این نوع برگزاری نمایشگاه نقد دارم و معتقدم نمایشگاه آسیب‌هایی دارد که می‌توان آن‌ها را مرتفع کرد؛ اما در کنار ضعف‌ها می‌خواهم به نکات مثبت نمایشگاه اشاره کنم. نمایشگاه در مجموع یک اتفاق ارزشمند فرهنگی است. از جمله اینکه فرصتی فراهم می‌شود تا ناشرین، اهالی فرهنگ و کتاب چند روز فشرده کنار هم باشند. در این مجال دیدارها تازه می‌شود و خیلی اتفاق‌های فرهنگی رخ می‌دهد. خیلی از محصولات امروز حاصل ارتباطات سال‌های پیش در نمایشگاه بوده است.

وی افزود: از طرفی این رویداد فرهنگی پای مخاطب عام را به نمایشگاه باز می‌کند. ممکن است خیلی‌ها در طول سال فرصتی نداشته باشند که به طور مستقیم سراغ کتاب بروند و اصطلاحاً کتابخوان جدی نباشند؛ اما در نمایشگاه امکانی حاصل می‌شود که مستقیم با فروشندگان، ناشران و دست اندرکاران کار کتاب روبه رو شوند و ارتباط با این گروه از مخاطبان و ذائقه‌سنجی از آن‌ها برای خود ناشران و اهالی کتاب ارزشمند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها