چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۵
فرآیند زمان صدور مجوز کتاب در خراسان رضوی به یک سوم کاهش می‌یابد

سامانه جامع صدور مجوز الکترونیکی کتاب در مشهد با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و جمعی از مسئولان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی امروز چهارشنبه 22 خردادماه در نشست خبری رونمایی از این سامانه که در محل سالن جلسات این اداره کل برگزارش شد، ضمن بیان پیشتازی خراسان رضوی در میان استان‌ها در زمینه تعداد مولف، ناشر، نقاد و نظریه‌پرداز البته بعد از استان تهران، گفت: با توجه به حجم بالای متقاضی چاپ در استان که نشان از پویایی فکر اندیشمندان و ادبا در این استان دارد، نیازمند ساماندهی الکترونیک در این حوزه بودیم تا آسیب‌هایی که در گذشته روند ارزیابی، نظارت و مجوز دهی کتاب را طولانی می‌کرد کاهش بدهیم.

وی افزود: با حذف بوروکراسی کاغذی و ورود به فضای الکترونیک شاهد کاهش یک سومی زمان نسبت به پروسه سنتی مجوز دهی هستیم، به طوری که این سامانه در طی 10 روز فرآیند مجوزدهی را انجام می‌دهد. همچنین در بخش نرم‌افزاری، این سامانه شرایط لازم برای بهره مندی از حضور متنوع و متعدد ارزیابان حوزوی و دانشگاهی و اندیشمندان در سراسر کشور را فراهم کرده است.
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، شفافیت، سرعت بخشیدن به صدور مجوز و کاهش هزینه‌ها برای ناشران را از ویژگی‌های این سامانه دانست و یادآور شد: امیدواریم در بحث سرعت و شفافیت که دو شاخصه مهم ارزیابی نشرها است، سامانه به اهداف خود دست یابد و ناشران و مولفان حضور در این سامانه را به فال نیک گرفته و با توجه به رفع موانعی از جمله گرانی و تاخیر در امر مجوزدهی شاهد حضور بیشتر آثار قلمی و جریان تولید فکر باشیم.

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه این استان دومین استان پرکار حوزه نشر و چاپ کشور محسوب می‌شود، گفت: سامانه سیستم جامع مجوزدهی الکترونیک کتاب با رفع مشکلات اولیه در این زمینه در خدمت ناشران است.

افشین تحفه‌گر از استقرار کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای آموزش کارشناسان نشر معاونت فرهنگی و کارشناسان بررسی حوزه ناشران خبر داد و افزود: با توجه به برگزاری جلسه آشنایی با سامانه، از 10 روز آینده، دیگر هیچ کتابی به صورت فیزیکی پذیرفته نمی‌شود و ناشران می‌توانند از همین امروز برای ثبت نام در این سامانه و بارگذاری کتاب‌ها در پروفایل خود اقدام کنند.
 

 
سامانه سیستم جامع صدور مجوز الکترونیک کتاب آرزوی ناشران بود
مهدی نصیرزاده مدیرعامل شرکت تعاونی اتحادیه ناشران استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سامانه سیستم جامع صدور مجوز الکترونیک کتاب که به مدت یک سال در تهران فعال بوده و آزمایش شده است، یکی از آرزوهای ناشران بود که محقق شد و مشکلات و موانع صدور سنتی مجوز دهی را از پیش روی آن‌ها برداشت.

وی همچنین با توجه به قرارگیری کاغذ به عنوان کالای اساسی و استفاده از ارز دولتی گفت: کاغذ مورد نیاز برای چاپ کتاب و مطبوعات از طریق سامانه کاغذ در اختیار ناشران قرار می‌گیرد و ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا هیچ ناشری به دلیل کمبود کاغذ دچار مشکل نشود.
 
 

افشار پور مدیر فناوری اطلاعات اداره کتاب و کتابخوانی و مسئول طرح سامانه جامع صدور مجوز الکترونیکی کتاب نیز در این نشست ضمن معرفی سامانه سیستم جامع صدور مجوز الکترونیک کتاب و سامانه کاغذ گفت: با توجه به عدم دریافت هزینه ثبت کتاب در سامانه و فراهم کردن زیرساختارهای لازم جهت استفاده بهتر از این سامانه، امیدواریم ناشران از سمت ما به عنوان متولی این حوزه دغدغه‌ای نداشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها