چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۳
زبان یکی از ابزارهای حفظ تاریخ ملت‌ها است

به منظور آشنایی بیشتر با تاریخ ، فرهنگ و زبان کشورمان، نشستی صمیمانه با موضوع «معرفی کتاب ایران روی خط تاریخ»، با حضور نویسنده کتاب و جمعی از فرهنگ دوستان در بنیاد سعدی تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در ابتدای نشست، سیدباقر سخایی، مشاور رئیس بنیاد سعدی، به معرفی فعالیت‌های این بنیاد پرداخت و گفت: از سال 89 وظیفه آموزش و گسترش زبان فارسی در خارج از کشور، به عهده بنیاد سعدی گذاشته شد تا انسجام و یکپارچکی در آموزش فارسی ایجاد شود.

وی به کتاب‌های آموزش فارسی به غیرفارسی‌زبانان اشاره کرد و گفت: آموزش زبان دوم، یک کار علمی و تخصصی است و ما براساس آخرین روش‌های روز جهان در آموزش زبان دوم، استاندارد آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان را تدوین و تصویب کردیم و براساس آن کتاب‌های آموزشی را تالیف کرده و می‌کنیم.

سخایی در ادامه با قرائت شعر «بسی رنج بردم در این سال سی/ عجم زنده کردم بدین پارسی» از فردوسی، اهمیت آموختن زبان فارسی به غیر ایرانیان و ایرانیان نسل دوم و سوم که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، را بیان کرد.

 در ادامه این نشست، محمدابراهیم محجوب، نویسنده کتاب «ایران روی خط تاریخ» در ابتدای سخنانش به جایگاه زبان فارسی اشاره کرد و گفت: زبان یکی از ابزارهایی است که باعث می‌شود هر ملتی تاریخ خود را حفظ کند.

وی با بیان اینکه کتاب «ایران روی خط تاریخ»، تاریخ نیست، بلکه پروازی بر فراز تاریخ ایران است، اظهار کرد: شیوه‌ مرسوم در تاریخ‌نویسی ایران براساس شیوه‌ خطی بوده است. این کتاب در واقع یک تظلم است درباره‌ انسان‌‌هایی که به تاریخ علاقه‌مند هستند، اما نمی‌توانند با آن ارتباط درستی برقرار کنند. اگر بخواهیم به صورت یک سیستم به تاریخ ایران نگاه کنیم، یکی از پیچیده‌ترین تاریخ‌‌هاست. آیا ما می‌‌توانیم همه‌ این تحولات را با شیوه‌ی مرسوم بنویسیم؟

محجوب در ادامه علت نگارش این شیوه از تاریخ را چنین عنوان کرد: غرب پس از عصر روشنگری و در نقد آن، به این نتیجه رسید که برای شناخت خود باید تاریخ خود را بشناسد؛ اگر بخواهیم معرفت پیدا کنیم باید تاریخ بخوانیم. اما خواندن تاریخ پیچیدگی‌‌های فراوان دارد.

وی ادامه داد: دیگران تاریخ ما را بهتر از خودمان نوشتند و ما نیازمند این هستیم که خواندن تاریخ را برای نسل‌‌های آینده آسان کنیم. بنابراین برای نگاشتن این کتاب از علائم و نشانه‌ها استفاده کردم.

 نویسنده «ایران روی خط تاریخ» یادآور شد: من بدون هیچ‌گونه قضاوتی درباره‌ رویدادها، تلاش کردم اطلاعات را ارایه دهم، تا بعدا تحلیل‌ها براساس آن انجام شود و تلاش می‌کنم به‌زودی نسخه‌ فارسی این کتاب را منتشر کنم. کار دیگری که در تکمیل این کتاب باید انجام دهیم، این است که این اطلاعات به شکل اپلیکیشن دربیاید.

در پایان و پس از پخش کلیپ‌هایی از بنیاد سعدی جهت آشنایی بیشتر حضار با تاریخچه و فعالیت‌های این بنیاد، حاضرین در جلسه سوالات خود را مطرح و نویسنده کتاب «ایران روی خط تاریخ» به سوالات آنان پاسخ داد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هاشم توکلی ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
    م درود کتاب : دلم را دار خواهم زد ، که مجموعه ی عاشقانه هاست ااز شاعر شیرازی هاشم توکلی منتشر و در کتابفروشی ها موجود است . همچنین در بعضی از سایت ها بصورت آنلاین انتقال می یابد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها