جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳
صالحی: بهره‌گیری از قابلیت مردمی بهترین راه حل مشکلات فرهنگی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفت: بهترین راهکار کاهش آسیب‌های اجتماعی، استفاده از قابلیت مردمی برای رفع مسائل و مشکلات فرهنگی و تقویت و ارتقای آن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل و شهرستان‌های تابع که در دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه اردبیل برگزار شد، گفت: پیمایش‌های دقیق علمی نشان می‌دهند اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران همچنان اعتقاد ریشه‌دار به فرهنگ دینی داشته و عاشق اهل بیت (ع)، وطن و یکپارچگی ملی بوده و به فرهنگ انقلابی همچنان وفادارند.

از این رو به گفته صالحی، اصلی‌ترین دارایی ملت ایران فرهنگ و آموزه‌های دینی بوده و برای صیانت از این دارایی‌ها انسجام نهادها در حوزه فرهنگی ضروری است.

وی افزود: از گذشته تا امروز نگاه غالب بر این بوده که برای ضربه زدن به ایران باید انسجام و یکپارچگی را از آن گرفت؛ به این سبب، در سالیان گذشته هر یک از دسیسه‌ها و توطئه‌های دشمنان علیه نظام اسلامی، از جمله ۱۷ هزار ترور موفق یا ناموفق که در دهه ۶۰ به اوج رسید، فشار شدید اقتصادی با وضع تحریم‌های ناجوانمردانه، جنگ شدید روانی و نظامی، تشویش اذهان عمومی و ... برای هر دولتی ضربه ویران‌کننده‌ای محسوب می‌شد اما نظام اسلامی و مردم انقلابی با اتکا و اعتقاد ریشه‌ای به فرهنگ دینی، ملی و انقلابی بر نقشه‌های شوم آنان غالب شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: ایران اسلامی 2888 روز در جنگ حضور داشت اما در تمام این مدت انسجام اجتماعی بر سر یک انقلاب واحد اسلامی تعریف شد و چیزی به نام چپ و راست نداشتیم.

به گفته وی با وجود همه رخدادها در فضای داخلی و جهانی، انسجام کشور حفظ شده و بن‌مایه‌های جامعه ایرانی و علت پایداری ایران، دنیا را شگفت‌زده ساخته است.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بهترین راهکار کاهش آسیب‌های اجتماعی، استفاده از قابلیت مردمی برای رفع مسائل و مشکلات فرهنگی و تقویت و ارتقای آن است و در این بین، تلاش همه حوزه‌های فرهنگی جامعه برای احیای هویت فرهنگی و انقلابی ضرورت دارد از جمله اینکه آموزش و پرورش نقش کلیدی در این حوزه دارد و هنر نیز می‌تواند ابزار مؤثری باشد؛ از این رو توجه کافی به نهاد آموزش و پرورش، حوزه‌های هنری و فرهنگی و استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه ضرورت دارد.

وی به ضرورت تلاش نهادها در نهادینه کردن اخلاق اجتماعی اشاره کرد و گفت: مطابق پیمایش‌ها، در فضای اخلاق حرفه‌ای و کاری با مشکل روبه‌رو هستیم اما فرهنگ ملی ما قابل اعتماد و اتکا است.

وی ادامه داد: در این زمینه اقدامات لازم به مرحله پایانی رسیده و کارگروه بررسی آئین نامه شورای فرهنگ عمومی کشور بار دیگر از یکشنبه هفته آینده تشکیل خواهد شد و امیدواریم مصوبات نهایی آن طی هفته جاری مورد موافقت اعضا قرار گیرد.

صالحی شوراهای فرهنگ عمومی را ظرفیت‌های غنی منطقه‌ای برشمرد و اضافه کرد: با استفاده از این ظرفیت در استان‌های مختلف می‌توان قابلیت‌ها و توانمندی‌های  فرهنگی را شناسایی و برای رفع آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی راهکار ارائه کرد؛ ضمن اینکه با معرفی برخی از استان‌ها به عنوان پایلوت برنامه‌های فرهنگی، می‌توان در الگوسازی و توجه به کیفیت اجرای فعالیت‌ها موفق ظاهر شد.

وی درباره برخی مسائل و مشکلات حوزه فرهنگ گفت: برنامه‌ریزی و ارائه راهکار از مرکز و اجرا و عملیات برنامه‌های فرهنگی از پایین به بالا، دو مدل تعریف شده برای رفع مشکلات و نیز توسعه‌ و تقویت داشته‌های فرهنگی کشور است.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور در حال حاضر در جنگی تمام عیار به سر می‌برد اما ناآگاهانی تصور می‌کنند باید با دولت مقابله کنند؛ این در حالی است که این دارایی ممکن است به تاراج برود و باید برای حفظ یکپارچگی کشور تلاش کرد.

وی افزود: به جرأت می‌توان گفت در حوزه فرهنگ ملی و انقلابی سرمایه‌های قابل توجهی داریم زیرا مردم معتقد به فرهنگ انقلاب هستند و همه دستاوردهای نظام و ملت تا به امروز در سایه پیروی از آرمان‌های امام راحل و رهبر معظم انقلاب حاصل شده است.

صالحی تصریح کرد: در استان‌هایی همچون اردبیل که همگرایی مطلوبی در حوزه فرهنگ مشهود است لازم به نظر می‌رسد که در راستای تحقق این مهم و نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی در بین اقشار مختلف تلاش شود.

وی افزود: مردم اردبیل از علمایی با اخلاق، دانش و معلومات همچون آیت‌الله مروج و امروز نیز آیت‌الله سیدحسن عاملی برخوردار بوده‌اند که در منطقه تأثیر بسیار داشته‌اند؛ بنابراین فضای همدلی در استان وجود دارد و چنین سرمایه‌ای باید برای توسعه فرهنگی به‌کار گرفته شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها