سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۳
راه‌اندازی یک اپلیکیشن برای دانشجویان زبان فارسی کشمیر

با هدف بهره‌برداری دانشجویان فارسی کلاس یازدهم و دوازدهم و همچنین دوستداران یادگیری زبان فارسی در کشمیر، از اپلیکیشن Ibrahim.Persian در فضای مجازی، رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به‌نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، از اپلیکیشن Ibrahim.Persian در فضای مجازی، با حضور رئیس مرکز تحقیقات فارسی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی، رئیس سابق بخش فارسی دانشگاه دهلی، رئیس اعلی آموزش منطقه باره موله، رئیس مدرسه سطح عالی دنگی وچهه باره موله و دیگر اساتید و پژوهشگران به شمول از دکتر تصدق حسین، عامر سهیل وانی، آقای شهناز رشید و دانشجویان زبان فارسی، رونمایی شد.

این اپلیکیشن توسط محمد ابراهیم وانی، از اساتید زبان فارسی کشمیری، در یک مدرسه سطح عالی ساخته شده است. اپلیکیشن فوق شامل متون درسی فارسی و ترجمه آن درس‌ها به زبان اردو و انگلیسی است و از رنگ‌های گوناگون، تصاویر مربوط به درس‌ها و همچنین برخی از نمونه‌های خطاطی از خطاطان معروف هند و ایران مانند کاوه تیموری، استاد مسعود ربانی، دکتر احسان الله شکرالهی، محمد احرار هندی و محمد فردوس یساری در این ایپلکیشن استفاده شده است.

برنامه تدریسی در این اپلیکیشن به سه بخش با عنوان بخش «زبان آموزی، نثر، نظم» تقسیم شده است و در آن از درس‌های سطوح ابتدایی فارسی مانند: سارا و دارا، حکایات گلستان سعدی، رساله دلگشا در بخش نثر، اشعار فارسی از افسانه شعبان‌نژاد، عباس یمینی شریف و دیگر شعرای کلاسیک فارسی مانند جلال‌الدین رومی، امیرخسرو دهلوی، سعدی شیرازی و رباعیات خیام در بخش نظم، در این ایپلکیشن استفاده شده است.

در این مراسم، احسان‌الله شکرالهی رئیس مرکز تحقیقات فارسی، ضمن استقبال بنیاد سعدی و رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو از این نوع اقدامات، گفت: گسترش زبان فارسی در هند باعث تقویت بیش از پیش روابط بین ایران و هند شده و یادگیری زبان فارسی در هند باعث ترویج فرهنگ ایرانی در این کشور شده که البته کشمیر بیش از این خود دارای فرهنگ ایرانی بوده و باید از آن نگهبانی شود.

در بخش دیگر این نشست، پرفسور علیم اشرف‌خان رئیس سابق بخش فارسی دانشگاه دهلی افزود: بدون خواندن نویسنده‌های فارسی مانند رومی و سعدی آموزش دانشجویان باید ناقص مطرح شود، چون ادبیات فارسی برای انسان‌سازی خیلی مهم است.

رئیس اعلی آموزش منطقه، باره موله جی ایم لون، ادامه داد: این اولین اقدام برای دانشجویان فارسی کشمیر است، که بسیار ارزشمند و قابل ستایش است، وی گفت: کشمیر زبان فارسی و یک فرهنگ عظیم ایرانی داشته ولی با گذشت زمان و غلبه زبان انگلیسی ما از این زبان و فرهنگ دور شده‌ایم که دولت ایران برای نگهبانی زبان فارسی در کشمیر باید اقدامات بیشتری انجام دهد.

احمد وانی رئیس مدرسه سطح عالی دنگی وچهه باره به عنوان آخرین سخنران در این نشست ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: زبان فارسی میراث ملی ماست که اساس آن صلح، تصوف و انسان دوستی است. در پایان این مراسم مرضیه هاشمی اشعار را به زبان فارسی قرائت کرد.

این اپلیکیشن مورد استقبال گرم دانشجویان و دوستداران زبان فارسی قرار گرفت و واکنش‌های مثبتی از سوی استادان، دانشجویان نشان داده شد، که خود به یک جنبش جدید برای حفظ زبان فارسی و فرهنگ ایرانی در کشمیر تبدیل شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها