در طرح پژوهشی «انسانشناسی خوراک در شهرستان اسدآباد همدان» نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آنها در زندگی مردم این شهرستان مطالعه شد.
وی یکی از خروجیهای مطالعات مردمشناسی غذا در ایران را تدوین اطلس مردمنگاری سرزمین اعلام کرد و افزود: مساله تغدیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد. یکی از چشماندازهای غنی تنوع فرهنگی در ایران فرهنگ غذا و خوراک است که با توجه به تنوع موجود در فرهنگ اقوام ایرانی و زیست بوم آنان روشها، تکنیکهای و فرهنگ کهن و غنی مربوط به آنها را نشان میدهد.
به گفته حسنزاده، پژوهشکده مردمشناسی با توجه به اهمیت موضوع میراث غذایی یا همان food heritage بخشی مهم از مطالعات خود را به این حوزه معطوف کرده است و مطالعه یاد شده نیز در همین چارچوب قرار دارد. این مطالعات به حوزههایی چون گردشگری غذا، تدوین اطلس، دانشنامه غذاهای ایران و رابطه مهم هویت تنوع فرهنگی و همبستگی ملی یاری میرسانند.
پرويز فيضی كارشناس و مجری اين طرح با بیان اینکه یکی از مهمترین عناصر فرهنگی در میان اقوام و اجتماعات مختلف، خوراک و آیینهای مربوط به آن است افزود: خوراکهایی که طبخ میشود، طرز تهیه، کاربرد و چگونگی استفاده در میان اقوام مختلف شکل متفاوتی به خود میگیرد.
او افزود: در این طرح پژوهشی فرهنگ خوراک در شهرستان اسدآباد همدان و چهار روستای این شهرستان بررسی شده است. در این راستا نظام غذایی بومی، تنوع غذایی و کارکرد آنها در زندگی مردم این شهرستان مطالعه و همچنین جنبههای درمانی، حفظ سلامت غذایی، تاثیر شرایط اقلیمی و محیط جغرافیایی بر غذای مردم منطقه مورد بررسی قرار گرفته است. از دیگر موضوعاتی که در این طرح پژوهشی به آن پرداخته شده غذاهای آیینی و شیوههای نگهداری خوراک به روش سنتی و مدرن است و هدف کلی این طرح پژوهشی توصیف نظام غذایی مردم شهرستان اسدآباد است.
نظر شما