این شاعر خوزستانی در سال 1367 به عنوان سردبیر مجله سروش نوجوان فعال میکرد و در سال 1382 نیز به عنوان عضو فرهنگستان ادب و زبان فارسی انتخاب شد. قیصر امینپور در سال 1363 اولین مجموعه شعر خود را با عنوان «تنفس صبح» که بخش عمده آن غزل بود، منتشر کرد و در همان سال نیز مجموعه شعر «در کوچه آفتاب» را به علاقهمندان عرضه کرد.
در اواسط دهه هفتاد دومین دفتر از اشعار امینپور با عنوان «آینههاى ناگهان» به چاپ میرسد که بعدها در کتابهاى درسى بهعنوان نمونههایى از شعرهاى موفق نسل انقلاب از آن یاد میشود. امین پور با استفاده از آرایه ایهام، تلفیق ویژگیهای سبکی و بلاغی شعر کلاسیک و شعر نیمایی، نوآوری در بلاغت، ثبات زبان و اندیشه در شعر توانست نگاهی نو به مخاطبان ارائه دهد.
این شاعر سرانجام در سال ۱۳۸۶ بر اثر بیماری کلیه و قلب در بیمارستان دی تهران دار فانی را وداع گفت و پیکرش در زادگاهش گتوند در کنار مقبره شهدای گمنام به خاک سپرده شد. هشتم آبان ماه سالروز این شاعر فرهیخته است و به همین مناسبت، امسال هم مراسم یادبودی در کنار آرامگاه او در گتوند برگزار میشود.
محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در گفتوگویی با خبرنگار ایبنا درباره این شاعر برجسته کشوری گفت: قیصر همزمان با آغاز جنگ از دهه 60 سرودن شعر در حوزه دفاع مقدس را آغاز کرد و یکی از پیشگامان عرصه شعر دفاع مقدس در کشور به شمار میآید.
وی با اشاره به تاثیرگذاری شعر قیصر بیان کرد: شاخصه شعری این شاعر، بکر بودن حماسههای نو، اعتراضآمیز و انتقادی در اشعار جنگ است که با لحن ملایم، انتقادی و دلسوزانه پیام صلح جهانی را در بر دارد. شعرهای او از حیث بلاغی ارزشمند بوده و بر ظرفیتها و توانمندی زبان فارسی افزوده است.
این شاعر خوزستانی ادامه داد: اخلاق، سلامت نفس، پاکی و نجابت از مولفههای خاص امینپور بود که موجب شد پشتوانه معنوی مهمی در زمینه شعر و ادب فارسی بر جای بگذارد.
جوروند اضافه کرد: امین پور به انسانی توجّه دارد كه بسیار عاطفی و حساس است و با تسلیم در برابر اراده خداوند، متعهّدانه و جسورانه به تلاش میپردازد. هر چند جامعه ادبی او را بهعنوان یک ادیب آکادمیک و استاد دانشگاه میشناسد، ولی حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان هنوز قیصر را از آن خود میداند.
نظر شما