افتتاحیه بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته روز شنبه(13 دیماه) با حضور اهالی صنعت چاپ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
کریم زمانی، مشاور وزیر صمت در گفتوگو با خبرنگار(ایبنا)، بیان کرد: باید به همه دستاندرکاران این نمایشگاه بابت برگزاری این رویداد در چنین شرایطی خسته نباشید گفت. در جریان بازدید از بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته در دیدار با فعالان این حوزه درباره حمایت از بخشهای مختلف این عرصه گفتوگو شد.
وی افزود: باید بتوانیم از تهدیدهای کرونا، بهعنوان فرصت استفاده کنیم، هرچند که اینکار انجام شدهاست. توانستیم نمادی را که مدتی بهدلیل شیوع ویروس کووید-19 تعطیل شدهبود و ویترین تجارت، صادرات و صنعت این کشور بود را دوباره ایجاد کنیم و خوشبختانه تمامی بخشها نیز فعالانه شرکت کردند. امیدواریم از فرصتی که بهدست آمده، بهخوبی استفاده کنیم.
اهالی صنعت چاپ، رادمردانه در شرایط کرونا ایستادگی کردند
مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار(ایبنا)، درباره تفاوتهای بیستوهفتمین نمایسگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته با دورههای دیگر این رویداد گفت: اصلیترین وجه تمایز، شرایط خاصی است که بهدلیل شیوع ویروس کووید-19 در جهان حاکم شدهاست. خوشبختانه صنعت چاپ کشور و اهالی این حوزه با توجه به چالشهایی که در شرایط کرونا ایجاد شدهبود، رادمردانه برای سرپا ماندن این حوزه ایستادگی کرد.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: صنعت چاپ، جزو صنایع اساسی کشور محسوب میشود و اگر بستهبندی، برچسب و نکات مشابه آن شکل نگیرد، کار هیچکدام از صنایع دیگر بهخوبی پیش نخواهد رفت؛ بنابراین در دوران کرونایی که نگهداری مواد بسیار حیاتی است، اهالی این حوزه در کنار مردم و دولت فضای چاپ کشور را با همه محدودیتها، تحریم، کرونا و ناملایمات اقتصادی سرپا نگه داشتند. نمایشگاه صنعت چاپ هم یکی از همین تبلورهاست و ممکن است که نسبت به دورههای گذشته با کاهش وسعت و استقبال برگزار شدهباشد؛ اما همینکه نزدیک به 200 شرکت و مجوعه در این رویداد شرکت کردند، بسیار با ارزش است.
دانش درباره تاثیر برگزاری بیستوهفتمین نمایشگاه چاپ در جبران خسارات اهالی این صنعت عنوان کرد: صنعت چاپ، یک صنعت فرارشتهای است و محدود به یک رشته خاص نیست. ابعاد فرهنگی، صنعتی، تجاری، رسانهای و ... دارد که هرکدام متولیان خاص خود را دارند و با مشارکت یکدیگر میتوانند صنعت چاپ را بیشتر در معرض عموم قرار بدهند تا دغدغه چاپ، از انحصار صنف خارج شده و به دغدغه مردمی و ملی تبدیل شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر، اهالی چاپ با مشکلاتی چون تامین مواد اولیه، معافیتهای گمرکی و مالیاتی مواجه هستند که البته تمام این چالشها، راهحل ملی دارد و حرکت فراگیر میان نهادهای متولی و تشکلها را میطلبد.
تولیدات ایرانی صنعت چاپ در شرایط کرونا افزایش پیدا کرد
احمد ابوالحسنی، رئیس بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و ماشینآلات وابسته درباره ویژگیهای برگزاری این دوره از نمایشگاه در شرایط کرونا گفت: امسال که بهدلیل کرونا و تحریمها بسیاری از واردات ممنوع بود، تولیدات داخلی در این حوزه، رونق بسیاری پیدا کرد و کالاهایی که در سالهای گذشته از دیگر کشورها ازجمله ترکیه وارد میشد، در کشور تولید شد.
وی افزود: صنعت چاپ در کشور، حکم پرستار را برای همه صنایع کشور دارد؛ بهگونهای که اگر صنعت چاپ نباشد، دیگر حوزهها نمیتوانند تولیداتی داشتهباشند و یا آنها را ارائه کنند.
ابوالحسنی بیان کرد: در بیستوهفتمین دوره این نمایشگاه، 200 شرکت و مجموعه ایرانی و 2 شرکت خارجی در 7 سالن بهوسعت 11 هزار مترمربع حضور پیدا کردند که با بازخورد خوبی نیز همراه شد؛ البته تعداد سالنها در مقایسه با سال گذشته 50درصد کاهش داشتهاست که متاثر از شرایط کرونایی کشور است.
بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی تا ۱۶ دیماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ برپاست.
نظر شما