وی ادامه داد: از منظر ما و در تأویلی جدید، «فروکاستن» و «خودبسندگی» بنیادیترین ستونهای مدرنیته متأخرند. آنچه ملاصدرا در فلسفهاش درباره چگونگی بدن و نفس گفته است، میتواند راهگشای طرح پرسشهای جدید باشد که بنیادیترین مسائل انسان مدرن در روزگار کنونی را به عرصه فلسفیدن میآورند.
تولایی درباره طرح پرسشهایی در رابطه فلسفه بدن و نفس، گفت: بدون طرح این پرسشها و فلسفیدن آنها، بیهوده است که به زایش دانشهایی بیاندیشیم که قرار است با پرسشهای بنیادی ما از درون جهانِ فرهنگی و تمدنی ما زاییده شوند.
وی ادامه داد: تولید قدرت از تولید دانش سرچشمه میگیرد و تولید دانش هنگامی ممکن است که دانشهای انسانمحور مانند فلسفه، سیاست، جامعهشناسی، روانشناسی، روانتنی، روانپزشکی و... از منظر چگونگی بدن و نفس، فلسفیده شوند. این کتاب، سرآغازی است برای پیوند زدن دانشهای انسانمحور با فلسفیدنِ چگونگی بدن و نفس برای تولید قدرت و دانش.
یادآوری میشود، علیرضا تولایی متولد اصفهان در سال 1345 و کارشناس علوم سیاسی و کارشناس ارشد روابط بینالملل، نظریهپرداز، پژوهشگر و منتقد ادبی است. وی پیش از این (از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹) سردبیر فصلنامه فرهنگی، فلسفی و ادبی مهراوه و مدرس فلسفه و داستاننویسی و نظریه ادبی بوده است.
کتاب «فلسفیدن بدن و نفس: ملاصدرا و دکارت از نفسِ سفر تا سفرِ نفس» بهتازگی ازسوی انتشارات دهکده سلامت در 180 صفحه منتشر شده است.
نظر شما