هرچند در سالهای اخیر فعالان فرهنگی گامهای بسیار خوبی در این زمینه برداشتهاند اما هنوز هم جا برای کار وجود دارد؛ «بهار موسوی» یکی از خیّران و افراد علاقمند و دغدغهمند است که با جمعآوری کمکهای مردمی و همراهی سه نفر از دوستانش در پنج سال گذشته توانسته گامهای خوبی در جهت کاهش محرومیت فرهنگی در این منطقه و به ویژه آشنایی اهالی با دنیا کتاب و کتابخوانی بردارد. همهی داستان این گزارش از پنج سال و از سفر خانم موسوی به جنوب کشور نشات میگیرد.
«بهار موسوی» متولد شهرستان فردوس در خراسان جنوبی است. فوق دیپلم حسابداری دارد و ۱۰ سال بعد از فارغالتحصیلی ساکن مشهد شده است. سالهای اول کنار خواهرش حرفه غرفهسازی در نمایشگاه را پیش میگیرد و سپس دکوراسیون داخلی را انتخاب میکند؛ اما یکی از علاقههای اصلی او سفر و دیدن نقاط مختلف بود، چند سالی میشد که به این علاقه خود جامه عمل پوشانده بود و عکسهایی از سفرهایش در صفحه مجازی به اشتراک میگذاشت تا اینکه تصمیم گرفت به نوار مرزی خلیج فارس سفر کند.
حدود پنج سال پیش با توجه به شنیدهها و توصیه دوستانش در سفرش به چابهار قرار بود کولهپشتیای از لوازمالتحریر برای بچههای محروم این منطقه ببرد اما تماشای تصاویر و کلیپ کوتاهی از میزان محرومیت دانشآموزان روستاهای اطراف سراوان و چابهار بهواسطه یکی از دوستانش، باعث شد تا قبل از رفتن در صفحه مجازی خود، فراخوانی برای جمعآوری کمک و خرید لوازم بیشتر برای این کودکان اعلام کند و در مدت 3 روز مبلغ 15 میلیون تومان جمعآوری و کولهپشتی تبدیل به دو ماشین باری لوازم مختلف از آموزشی تا کیف و کفش میشود و روانه منطقه میکند و این شروعی میشود برای آغاز فعالیتهای خیرخواهانه او در حوزه فرهنگ این منطقه محروم.
روستاهای اطراف زاهدان و سراوان انتخاب ساخت این مدارس توسط موسوی و دوستانش بودهاند، هر مدرسه با متراژ حدود ۷۰ متر بهاضافه سرویس بهداشتی و حمام برای روستاها که هزینههای آن از 40 میلیون تومان شروع شده و حالا دیگر به حدود 200 میلیون تومان رسیده است و نکته مهم این است که تمام این هزینهها با کمکهای مردمی بوده است و هیچ نهاد و هیچ ارگانی در این خصوص دخالت نداشته است.
البته موسوی در هر کدام از مدارسی که ساخته بود، قفسه کوچکی را بهعنوان کتابخانه در نظر گرفته بود و همان موقع بود که کتابهای داستان جایی برای خود در دل دانشآموزان باز کردند، وی با دیدن ذوق و شوق بچهها مصمم شد تا کتابخانهای در روستای «پوگی» راهاندازی کند در همین راستا مکانی 80 متری برای این موضوع اختصاص یافت و از آبان سال گذشته اقدامات مختلفی برای رنگآمیزی، خرید و ساخت قفسههای کتاب و ... با جمعآوری کمکهای مردمی انجام شد.
ساخت و تجهیز کتابخانه در روستای «پوگی» روزهای پایانی اسفندماه به پایان رسید و این موضوع شاید برای موسوی و دوستانش به اندازه همان کودکان شادیآور بود، چون در تمام این مدت از نزدیک دیده بودند که داشتن کتاب داستان برای بچهها مانند یک رویاست و دانشآموزان پایه پنجمی که تا آن موقع هنوز نتوانسته بودند کتابی خارج از کتابهای مدرسه به دست بگیرند.
خانم موسوی معتقد است دانشآموزان و کودکان استان سیستان و بلوچستان بهویژه روستاهای آن نوع دیگری از محرومیت را لمس میکنند و به جرئت میتوان گفت کودکان روستاها و شهرهای این استان از حیث امکانات، شاید بیست سالی نسبت به سایر استانها عقب باشند این در صورتی است که استعدادهای بسیار خوبی در میان آنها به چشم میخورد؛ همان میزان که ساخت و مناسبسازی مدارس از اهمیت برخوردار است، در اختیار قرار دادن کتابهای جانبی و راهاندازی کتابخانه نیز برای سیراب شدن عطش شناخت و کنجکاوی کودکان و نوجوانان این روستاها نیازمند توجه بیشتری است که نباید در سایه کمکهای معیشتی و ... گم شود.
این چند نفر به فکر کنکور این دانشآموزان مناطق محروم هم هستند و هر سال در زمان قبل از کنکور سعی میکنند کتابهای کمک آموزشی را به خاطر هزینههای بالای آن جمعآوری میکنند و برای این افراد در این مناطق ارسال میکنند.
نظر شما