در ابتدای جلسه عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن تشریح برنامههای پیشنهادی ارائه شده به دبیرخانه مختومقلی فراغی، گفت: در سال جاری باید ضمن رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی، برنامههایی را برنامه ریزی و اجرا کنیم که در شان و جایگاه مختومقلی فراغی باشد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته به خاطر شرایط ویژه کرونایی برنامهای مناسب را با حضور استاندار محترم در شبکه استانی گلستانی اجرا کردیم، گفت: امسال هم باید ضمن رعایت پروتکلها، با نگاهی محتوایی و توسعه بخش آیین میلاد مختومقلی فراغی را گرامی بداریم.
سپس احسان مکتبی معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار گلستان نیز با اشاره بر اینکه مختومقلی فراغی یک متفکر و سرمایه ی بشری و افتخاری برای ترکمنها و ایران است، گفت: باید به بزرگان خود بها دهیم، زیرا بر این باورم با توجه به بزرگان در تمامی بخشها میتوانیم این فرهنگ و کشور را توسعه و تعالی ببخشیم.
مکتبی ضمن ارائه پیشنهاد و تدوین تقویم فرهنگی یک هفته ای برای مختومقلی فراغی، گفت: امید است با بهره مندی ویژه و مناسب از ظرفیت فضای مجازی، بتوانیم این اندیشمند ترکمن را معرفی کنیم.
در ادامه جلسه نیز هر یک از حاضران درباره روزهای برپایی آیین نکوداشت به خصوص در هفته آخر اردیبهشت ماه، ضرورت تولید فکر و نگاههای جدید و تحلیلی، تهیه سرود منطبق با اندیشه فراغی، اجرای نمایش میدانی، همایش و ارائه مقالات، پخش تلویزیونی و مواردی از این دست بحث و تبادل نظر کردند.
یادآوری میشود، «مختومقلی فراغی» شاعر و عارف ترکمن در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار چشمه عباساری در دامنه رشته کوه سونگی داغی بین ایران و ترکمنستان درگذشت. پیکر این شاعر برای دفن به روستای آق توقای در ۴۰ کیلومتری غرب مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان منتقل و در جوار آرامگاه پدرش دولت محمد آزادی به خاک سپرده شد.
نظر شما