فلاحتپیشه با اشاره به تعاملات تاریخی دو سرزمین ایران و هند از دوران کهن تا به امروز، علاقهمندی مردم ایران و هند به یکدیگر را به پشتوانه همین گذشته تاریخی و ریشهدار در بستر فرهنگی دو کشور دانست.
وی بازگشت این استادان را بهعنوان پیامرسانان زبان شیرین فارسی و ادبیات کهن این سرزمین که سرشار از مفاهیم انسانی صلح، انساندوستی و محبت به مردم هند دانست و عنوان کرد: امیداورم شما دانشوران در بازگشت به کشور خود تجارب و یافتههای آموزشی این دوره را به نحو شایسته در مراکز آموزشی و دانشگاهی هند منعکس کنید.
گفتنی است؛ این دوره که با هدف بهروزرسانی و ارتقاء سطح دانش تخصصی این گروه در چهار شهر تهران، مشهد، سبزوار و مازندران برگزار شد، با برنامههای فرهنگی و گردشگری متنوعی همراه بود.
در این دیدار گزارش کوتاهی نیز از سوی این استادان و نیز کارشناس بنیاد سعدی درباره دورههای برگزار شده و ویژگیهای آموزشی و فرهنگی آن ارائه شد. این رخداد ارزشمند فرهنگی به همت رایزنی فرهنگی سفارت ایران در دهلی نو با همکاری مرکز تحقیقات زبان فارسی دهلینو و مشارکت بنیاد سعدی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه مازندران انجام شد.
در کنار دورههای آموزشی در مراکز یادشده، دو دانشگاه تهران و شهید بهشتی نیز جلسات عمومی یکروزهای را برای این گروه در بدو ورود و در زمان بازگشت ترتیب داده بودند.
دیدار از فرهنگستان زبان فارسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات و کتابخانه ملی و باغ کتاب که در برنامه گنجانده شده بود، به دلیل تعطیلی روز دوشنبه انجام نشد.
نظر شما