در این نمایشگاه تعداد 23 اثر نقاشی به نمایش درآمده است که هریک قصهای از شاهنامه فردوسی را به تصویر کشیده است. بیشترینِ این آثار متعلق به ناصر پورهاشمی است و سیدرضا پرهیز، سیدمحمود ضیائی و ستاره جاودانی نیز هر یک اثری را در این نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان قرار دادهاند.
ناصر پورهاشمی در این مراسم اظهار کرد: من در ابتدا کار رئال را پیش گرفتم تا اینکه پس از آن در یک نمایشگاه نقاشی مدرن در موزه تهران شرکت کردم و از آنجا برای من تأییدیهای به عنوان هنرمند مدرن صادر شد.
وی افزود: پس از آن تعدادی کار در حوزه نقاشی مدرن از شاهنامه تصویر کردم که چون احساس کردم زبان مدرن با زبان هنر و نگارگری ما همخوانی ندارد، دوباره به کار رئال بازگشتم.
این هنرمند خراسانی ادامه داد: آثار این نمایشگاه به دو سبک مدرن و رئالیسم است که کارهای سبک رئال را با ترکیبی از سبک قهوهخانهای کار کردهام و با توجه به اینکه هنرمندان سبک قهوهخانهای در گذشته مکتب ندیده بودند، تلاشم این بوده است که این سبک را مرتبهای ارتقا دهم.
وی در خصوص سبک کار خود توضیح داد: در این سبک طرح، روی فلزِ آلومینیوم طراحی و سپس با براده فلز و اکریل و رنگ، خمیر و رنگ ساخته میشود و از رو کار و سپس با قلمو رنگآمیزی میشود. وی دوام این تابلو را دائمی دانست.
سیدرضا پرهیز، دیگر هنرمند صاحب اثر این نمایشگاه به معرفی اثر خود با عنوان «خوان اول: مبارزه با شیر» با تکنیک رنگ روغن پرداخت و گفت: رستم سه خوان را پشت سر گذرانده که در اینجا خوان اول در کشته شدن شیر به دست رخش، خوان دوم قطع شدن سر دیو سپید به دست رستم و خوان سوم در شکست اژدها به دست رستم به صورت تلفیقی و یکجا به تصویر کشیده شده است.
وی در خصوص نبرد رستم و سهراب توضیح داد: در نقاشیها همیشه رستم و سهراب سوژه بودند اما در این داستان من از بعد دیگری به ماجرا نگاه کردم و اسبهای رستم و سهراب را رسم کردهام.
جاودانی افزود: در این اثر اسب رستم به همراه بچهاش به تصویر کشیده شده که این دو حیوان بدون هیچ نشان و بازوبندی یکدیگر را شناختهاند و به هم عشق میورزند اما رستم و سهراب با وجود لباس و بازوبند یکدیگر را نمیشناسند و به سختی با هم درگیرند که در نهایت سهراب به دست رستم کشته میشود.
اضافه میشود، این نمایشگاه تا 7 خرداد در محل نگارخانه موزه رضوی واقع در صحن کوثر حرم مطهر دایر است.
نظر شما