شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
نرخ شیوع بالای اختلال بدریخت‌انگاری منجر به عمل‌های جراحی زیبایی غیرضروری می‌شود

این کتاب ضمن توصیف علائم اختلال بدریخت‌انگاری به شرح و توصیف عوامل زمینه ساز این اختلال و همچنین تاریخچه این اختلال در قرن بیستم می‌پردازد.

محسن احمدی طهور سلطانی مترجم کتاب «اختلال بدریخت‌انگاری بدن (راهنمای درمان)» -که آن را با همکاری مصطفی پیمبری ترجمه کرده- در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر توضیحاتی ارائه کرد و افزود: این کتاب ضمن توصیف علائم اختلال بد ریخت انگاری به شرح و توصیف عوامل زمینه ساز این اختلال و همچنین تاریخچه این اختلال در قرن بیستم به علاوه معرفی ابزارهای تشخیصی دقیق این اختلال و مطب‌هایی که بیماران مبتلا به آنها مراجعه می‌کنند و در نهایت درمان این اختلال با استفاده از دارودرمانی و آخرین متدهای روان درمانی می‌پردازد.
 
به گفته او، مخاطبان اصلی کتاب روانشناسان بالینی، مشاوران، روانپزشکان و جراحان زیبایی و پوست و عموم مردم است.

او با بیان اینکه از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به اختلال بد ریخت انگاری از بینش ضعیف یا حتی فقدان بینش نسبت به اختلال خود برخوردارند عمومی سازی دانش موجود در این اختلال کمک شایان توجهی به عموم خواهد کرد و جلوی انجام بسیاری از عمل‌های غیر ضروری زیبایی و تحمیل هزینه به افراد مبتلا را خواهد گرفت عنوان کرد: نبود منابع کافی علمی تخصصی در خصوص اختلال بدریخت انگاری بدن برای متخصصان حوزه درمان اختلالات وسواس و همچنین نرخ شیوع بالای این اختلال که منجر به عمل‌های جراحی زیبایی غیر ضروری و نارضایتی مداوم از سیمای خود حتی پس از عمل در افراد مبتلا به این اختلال است ترجمه این کتاب را بیش از پیش ضروری می‌کرد.

درباره کتاب
انتشارات ارجمند کتاب «اختلال بدریخت‌انگاری بدن (راهنمای درمان)» نوشته دیوید ویل، فوگن نظیر اوقلو با ترجمه محسن احمدی طهور سلطانی و مصطفی پیمبری  را روانه بازار کتاب کرد.

افراد مبتلا به اختلال بدریخت انگاری بدن (BDD) دارای نرخ بالایی از خودکشی، بستری در بخش روان‌پزشکی، بیکاری، انزوای اجتماعی، و مشکلات شدید ارتباطی هستند.

BDD به‌عنوان اختلالی نادر تلقی می‌شود، اما شواهد محافظه کارانه زمینه‌های جمعیتی، نشان از نرخ شیوع 1/5-1 درصدی این اختلال دارد. نرخ شیوع این اختلال در بیماران بستری روان‌پزشکی و در مطب‌های جراحی زیبایی و پوست بسیار بالاتر از جمعیت عادی است، هرچند این اختلال، اختلال پنهانی است و بسیاری از افراد به دلیل شرم و ترس از برچسب خوردن در جستجوی کمک بر نمی‌آیند.

زمانی که در نهایت افراد دارای BDD در صدد کمک گرفتن از دکتر یا متخصص سلامت روان برمی‌آیند، اغلب از بیان نشانه‌های اصلی BDD شرم دارند و ممکن است با نشانه‌های افسردگی، اضطراب اجتماعی یا اختلال وسواس فکری - عملی مراجعه کنند.

شروع اختلال معمولاً در نوجوانی است، اما زمانی که اختلال پس از 10 سال یا بیشتر تشخیص داده می‌شود، اغلب قبل‌تر به شکل نامناسبی به کمک داروهای ضد روان‌پریشی نامناسب و بدون استفاده از درمانگر یا مدل درمانی مؤثری درمان شده است. در این کتاب مؤلفان بر مبنای یافته‌های پژوهشی بهترین و به‌روز‌ترین راهبردهای درمانی اختلال BDD را در اختیار درمانگران قرار داده‌اند.
 
این کتاب در 528 صفحه با قیمت 126 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها