در ابتدای این جلسه که به صورت مجازی در محیط اسکای روم برگزار شد، فرشته طهماسبی مدیرکل کتابخانههای عمومی لرستان ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 8 سال جنگ تحمیلی با اشاره به رشادتها و دلاورمردیهایی که این عزیزان در دوران دفاع مقدس برای میهن اسلامی ما داشتهاند، گفت: ارتباط چهره به چهره با رزمندگان دفاع مقدس و خانوادههای ایشان و بازیابی خاطرات آنها تا زمانی که عمر پربرکت ایشان باقی است با کمک اهل هنر و رسانه میتواند برای شناساندن هر چه بیشتر این گنجینههای ایثار و شهادت به نسلهای آینده کمک کند.
طهماسبی افزود: هرکدام از رزمندگان دفاع مقدس خود یک کتاب هستند که به ما درس ایثار، فداکاری و آموزش اعتماد به نفس میدهند و این وظیفه اهل هنر و قلم است که این آثار ارزشمند را جمعآوری کنند و به آیندگان انتقال دهند.
در بخش دیگری از این برنامه مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان لرستان که به عنوان سخنران در این برنامه حضور داشت، به بیان تاریخچهای از جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار علیه ایران را آغاز کرد. در این جنگ نابرابر ۶۰ کشور از عراق پشتیبانی میکردند، این در حالی بود که ایران اسلامی هنوز تجربه نظامی و امکانات و تجهیزات کافی برای مقابله با دشمنان نداشت. استقلال سرزمین ما در جنگ تحمیلی نادیده گرفته شد از این رو مردم غیرتمند ایران در دفاعی که مقدس نام گرفت از حق خود یعنی از استقلال سرزمین و هویت دینی و ملی دفاع کردند.
سرهنگ محسن رشیدی افزود: از مهمترین دستاوردهای جنگ تحمیلی تفکر بسیجی که ایدئولوژی کارآمد دفاع مقدس بود، در مدرسهی عشق امام راحل (ره) عینیت یافت و تربیتیافتگان این مدرسه، زیباترین حماسهها را در تاریخ رقم زدند و امروز قداست و طهارت بسیج مرهون ایثار و شهادتطلبیهای بسیجیان دوران دفاع مقدس است، که هرگز نباید مورد مصرف سیاسی و صنفی قرار گیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان لرستان گفت: استان لرستان 250 کتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر کرده است که باید در این حوزه بیشتر کار شود و نویسندگان و علاقهمندان به عرصه دفاع مقدس باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام دهند و حمایتهای بیشتری نیز صورت گیرد.
رشیدی تصریح کرد: گروه ادبیات و پایداری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان لرستان مجموعه کتابی با عنوان وصیتنامههای شهدای لرستان را با 1500 وصیتنامه دستنویس شهدای لرستان به صورت موضوعی منتشر کرده است که گروههای مختلف مردم بتوانند بر حسب نیاز خود بر اساس موضوع به وصایا رجوع کنند گرچه شهدا بین ما نیستند ولی بتوانیم به وصایای آنها عمل کنیم.
همچنین قباد اصل مرز نویسنده کتاب از بهشتی تا خانطومان در این برنامه به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداخت و افزود رزمندگان انگیزه شهادتطلبی را از امام حسین (ع) آموخته بودند و دوران دفاع مقدس مدرسه عشق بود.
در ادامه این برنامه ارتباط مستقیم تصویری با یادمان شهدای آبادان برقرار شد و رزمندگان دفاع مقدس به بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس پرداختند، همچنین چند تن از شاعران شرکتکننده در برنامه وحید اشجع از بروجرد، حبیبالله بهرامی شهری از شعرای پیشکسوت خوزستان و خانم الماسی مدیر انجمن ادبی صبای خوزستان و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان خوزستان به شعرخوانی در حوزه دفاع مقدس پرداختند.
در پایان مراسم از کتاب «از بهشتی تا خانطومان» خاطرات رزمنده دفاع مقدس و مدافع حرم قباد اصل مرز رونمایی و از ایشان توسط مدیر کل کتابخانههای عمومی استان لرستان تجلیل به عمل آمد.
نظر شما