دوشنبه ۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۹
آمیختگی لطیف تخیل و واقعیت در مجموعه‌داستان «گرفتاری دی ماه»

مجموعه «گرفتاری دی ماه» نوشته سارا سیاوشی در دو بخش داستان‌ها و تمثیل‌ها و حکایات به بازار آمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیاوشی در بخش اول 21 داستان را از زبان متکلم وحده روایت کرده که به شیوه خاطره‌نویسی به نگارش درآمده و نثری ساده و روان دارند.

این بخش داستان‌‌های قضیه پارکینگ برج بهاران، گرفتاری دی ماه، خرید شیر روزانه، گزارش بازدید، عموزاده‌ها، بازنشستگی، سیرکف تاملات مدیر در مسیر خانه، لطف یک دوست، درشکه‌سواری در روستا، قدم زدن شبانه زن مجرد، قرار مصاحبه با نویسنده جوان، لیخوی یک چشم، قضیه خرگوش، شب عید، مذاکرات با هیات مرکزی، از بالکن، نیمه شبان، آب‌نبات‌ها، سیم‌چاله: داستان احتیاط و انصراف و هم‌صحبتی در محوطه هتل را شامل می‌شود. همچنین نویسنده نام بخش دوم را تمثیل‌ها و حکایات نهاده که 17 داستان تمثیلی را دربرمی‌گیرد.

نویسنده در خلق داستان‌های کتاب بعدی تخیلی در روایت گنجانده و زبانی آکنده از جملات کوتاه، شفاف و غیراحساسی را به کار برده است که به نوعی برون‌گرا بودن و میل به ارتباط را نشان می‌دهد و نوعی تخیل همراه با واقعیت در آنها به چشم می‌خورد.

نویسنده در بخشی از «گرفتاری دی ماه» که نام کتاب از این داستان گرفته شده آورده است:
«چترم را برداشتم و در سرمای موذی دی ماه به خیابان رفتم. باید هرچه زودتر خانه‌ام را عوض می‌کردم و آدرس قبلی را فراموش می‌کردم. به هر حال تا مدتی می‌توانستم دوام بیاورم و بعد باز باید فکر دیگری می‌کردم. مردم در پیاده‌رو زل زل نگاهم می‌کردند. طوری که انگار داشتند پیرمردی ژنده‌پوش و پرمو با ریش و سبلی پرپشت را نگاه می‌کردند. پیرمردی که روی هیچ صندلی‌ای پایش به زمین نمی‌رسید و مثل بچه‌ها پاهایش را تکان تکان می‌داد.»

مجموعه داستان «گرفتاری دی ماه» را شرکت هزاره سوم اندیشه در 500 نسخه، 207 صفحه و بهای 45 هزار تومان عرضه کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها