سه‌شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹
ضیافتی با طعم مهر و کلمه و کتاب در کنار خلیج فارس

هفتمین ضیافت «بفرمایید کتاب» به‌مناسبت هفته کتاب و به‌مدت ۳ شب از ۲۲ تا ۲۴ آبان‌ماه در گناوه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، بندر گناوه یکی از بنادر مهم استان بوشهر به‌شمار می‌رود که در شمال این استان قرار دارد. این بندر در دو، سه دهه اخیر با رشد و توسعه یکباره اقتصادی مواجه شد؛ به‌گونه‌‌ای که به یکی از قطب‌های تجارت در جنوب تبدیل شد، اما شوربختانه در زمینه فرهنگی با همه پشتوانه و پیشینه‌ای که داشت، توسعه نیافت و این مسئله ناهمگونی غریبی را در بافتار اجتماعی و اقتصادی این بندر کهن به‌ وجود آورد.

البته در این میان، برخی از چهره‌های فرهنگی این شهر دست روی دست نگذاشته و در این سال‌ها کوشیده‌اند در کنار متولیان فرهنگی با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان اهالی گناوه، به توسعه و پویایی فرهنگی این منطقه کمک کنند. ضیافت «بفرمایید کتاب» یکی از این رویدادهای کتاب‌محور است که به همت غلامحسین‌ دریانورد و برخی از نویسندگان و چهره‌های فرهنگی شهر مثل جهانشیر یاراحمدی، حسین زارعی، منصور گرگی‌پور، سعید بهمرد، مهدی بیاتی‌نسب و... راه‌اندازی شده و هر سال همزمان با جشن فرهنگ گناوه برگزار می‌شود. این رویداد در سال جاری پس از یک سال وقفه (به‌دلیل شیوع کرونا) به مناسبت هفته کتاب در سه شب متوالی از ۲۲ تا ۲۴ آبان‌ماه در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

مسئول پویش «بفرمایید کتاب» (نذر کتاب) در بندر گناوه در حاشیه برگزاری این ضیافت به خبرنگار ایبنا گفت: هدف ما از راه‌اندازی این پویش در یک جمله ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای دریافت معنای زندگی و کیفیت آن است؛ با تاکید به این جمله یکی از بزرگان: «کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می‌کند: کتاب‌هایی که می‌خوانید و انسان‌هایی که ملاقات می‌کنید.»
 

غلامحسین دریانورد همچنین درخصوص اهمیت پویش «بفرمایید کتاب» در توسعه فرهنگی بندر گناوه توضیح داد: امیدوارم کاری که به همراه دوستانم در حال انجام آن هستیم، منجر به اتفاقاتی اگرچه اندک هم بشود. گاهی هم در مورد تاثیر و نتیجه برگزاری این ضیافت‌ها تامل و ارزیابی و حس می‌کنیم به قول سعدی حتی «به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل» است.

وی ادامه داد: از آغاز راه‌اندازی این پویش که اینک به هفتمین دوره خود رسیده است، سعی‌مان بر این بوده که هر سال حداقل دو ضیافت را برگزار کنیم؛ ولی متاسفانه در سال گذشته به‌علت شیوع کرونا و شرایطی که بر جامعه حاکم کرد، نتوانستیم برنامه‌ای برگزار کنیم؛ ولی امسال موفق شدیم دوره‌ای دیگر از این ضیافت را برگزار کنیم. همان‌طور که می‌دانید یکی از آیتم‌های این برنامه معرفی و رونمایی از کتاب‌های اهل قلم شهرستان گناوه و گاهی استان هم است. در این دوره ۲۲ کتاب از اهل قلم شهرستان گناوه که در طول این یک سال منتشر شده‌اند، معرفی و رونمایی شد.
 

این نویسنده و ناشر پُرکار گناوه‌ای در تشریح اسامی کتاب رونمایی‌شده در ضیافت «بفرمایید کتاب» بیان کرد: «ترنم و شیدایی» از غلامرضا رئوفی، «هناسه» از محمدجعفر نجدی، «باغ گیلاسی»، «گلوله‌های برفی»، «گل‌های کاغذی پشت دیوار» و «این همه قار از کجا می‌آیند» از اسماعیل علی‌پور، «من پرم از واژه‌های لالی که...» از ماه‌روشن شرونی، «سکوت را به ماه می‌‌برم» از مرضیه حسن‌پور، «نخل‌ها سرو جنوب‌اند» از علی عشایری، «دختری که آفتاب را با خودش می‌برد» از راضیه خضری، «آبیجا» از سامان سپنتا، «درخت گیسو» نوشته خدیجه نظری، «ریشه‌یابی نام‌های شهرها و روستاهای استان بوشهر» از ماندنی عرب‌زاده، «رهبری اخلاق» از مجتبی ابراهیمی، «دیار دریادلان» از مرضیه دشتی، «بیطال» از مرضیه منصوری‌زاده، «سربازان صفر درجه در چهارراه ناخدا» نوشته عبدالکریم نیسنی، «حامیان و حافظان میراث مکتوب» از حمید قیصری، «نگره‌ای بر ریگستان» و «چکیده‌های خامه» از حسین جواهری، «همسایه‌ دریا» از محمد مذکوری، «نامه گناوه» (کتاب هفتم) از غلامحسین دریانورد، «درآمدی بر تئاتر مقاومت» و «گفتمان هفتم» از جهانشیر یاراحمدی و «دلان نمک» از حسین زارعی آثاری هستند که در این ضیافت از آن‌ها رونمایی شد.
 

مسئول ضیافت «بفرمایید کتاب» ادامه داد: امسال با توجه به شرایط کرونا این برنامه را در سه شب متولی در فضای باز برگزار کردیم و خوشبختانه وضعیت آبی بود و هوا هم مناسب. معرفی و رونمایی از کتاب‌‌های اهل قلم شهرستان گناوه، سخنرانی و صحبت در اهمیت و موضوع کتاب و کتابخوانی، نشست و گپ‌وگفت‌ با موضوع تاریخ و فرهنگ مردم جنوب و استان و شهرستان، شعر‌خوانی، نمایشنامه‌خوانی، اهدای کتاب و... از جمله برنامه‌های هفتمین ضیافت «بفرمایید کتاب» را تشکیل می‌داد که البته این برنامه امسال از جمله‌ برنامه‌های دهمین جشن فرهنگ نیز محسوب می‌شود.

وی به حامیان این ضیافت فرهنگی اشاره و تصریح کرد: در هر دوره از این ضیافت، حامیان و مشارکت‌کنندگان متفاوت است. در این دوره به‌جز اعضای ستاد برگزاری از همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم بهره بردیم، همچنین از بچه‌های باصفای کلبه فرهنگ و هنر این بندر.

دریانورد در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه کرونا چه تاثیر سوئی بر فعالیت نویسندگان و برنامه‌های کتاب‌محور در این شهرستان گذاشت؟، توضیح داد: خوشبختانه این‌طور که معلوم است کرونا چندان تاثیری بر چاپ کتاب اهل قلم این شهرستان نداشته، چاپ بیش از ۲۵ جلد کتاب از سوی نویسندگان و شاعران گناوه‌ای - که ۲۲ کتاب آن در همین برنامه معرفی و رونمایی شدند - گواه همین موضوع است؛ اما خب، همان‌طور که اشاره شد، روی برنامه ما، یعنی برگزاری «ضیافت بفرماسید کتاب» تاثیر گذاشت. اصلا پارسال شرایط هموار نبود و این ویروس وضعیت دهشتناکی را ایجاد کرده بود، از این‌رو، این پویش برگزار نشد و همچنین مراجعه مردم را به کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌ها و سایر مراکز فرهنگی تحت شعاع خود قرار داده بود.

این نویسنده با اشاره به شعار هفته کتاب تاکید کرد: «جای خالی را با کتاب خوب پر کنیم»؛ چراکه کرونا در این دو سال جای خیلی از تفریحات و دورهمی‌ها و جشن‌ها را در میان خالی کرد ولی با اینکه اهدا و مطالعه کتاب خوب می‌توانیم جای خالی گردش، سفر، جشن و دورهمی را پر کرد.

وی در ادامه از استقبال اهالی قلم گناوه از هفتمین ضیافت «بفرمایید کتاب» خبر داد و افزود: ما با همه محدودیت‌های بهداشتی تلاش کردم که این ضیافت به‌شکل مطلوب و در شأن اهالی فرهنگ این بندر باشد.

دریانورد در پایان در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه در این دوره چه تعداد کتاب و به کدام مراکز اهدا شد، گفت: در این دوره حدود پانصد جلد کتاب به علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی اهدا شد که بیشتر کتاب‌ها به مخاطبان و حاضران در ضیافت کتاب و همچنین تعدادی نیز به کتابخانه و برخی از صنف‌های دیگر اهدا شد. یادآوری می‌شود بیشتر کتاب‌ها با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و همچنین انتشارات دریانورد و نویسندگان و اهل قلم گناوه تهیه شده‌است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها