رئیس حوزه هنری اردبیل در جریان این رویداد، ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، از سالها زحمت و تلاش داوود اسمعیلی در پاسداشت زبان و ادبیات و فرهنگ یاد کرد و گفت: به یقین، آفرینش یک اثر، بیشتر انرژی و فرصت نویسنده را به خود اختصاص میدهد و ما در حال حاضر شاهد رونمایی از 5 اثر ارزشمند و ماندگار یک نویسنده هستیم که عمری را صرف آن کرده و تجربههای خود را در آن گرد آورده است.
وی در مقدمه یکی از کتابهای خود آورده است: «هدف من از تدوین این مجموعه،ها ثبت و حفظ مَتَلها و اشعار فولکلور بوده، با این نیت که از یادها نروند و تا نسلهای دور و سالهای متمادی ماندگار باشند.
اسمعیلی نوجهدهی دلبسته ماجراست و بر همین اساس هم آثار او از چنان فضاسازی پرقدرتی برخوردار است که گویی مستندی را به نمایش می گذارد.
نمادها و استعارهها در آثار اسمعیلی نقشآفرینی زیبایی دارند و تعابیر و تکیهکلامهای محلی و منطقهای در میان سطرهایش به درستی جا خوش کرده است؛ در این میان، ذهن و زبانش پر از دغدغههای مردمی، فقر، بیعدالتی و ظلم اربابان بر رعیتها است؛ بر همین اساس هم سختیهای زندگی از دید او پنهان نمانده و توصیف صحنههای اثرگذار را فدای وزن و قافیه نمی کند؛ ضمن اینکه به زبان بومی و فرهنگ و آداب و رسوم خود وفادار است.
بر اساس این گزارش، شماری از شاعران استان، از جمله وحید ضیایی، حسین بختیاری، امانی مجد، محمد نوری، میلاد فطینپور، شبنم فرضیزاده و .... با همراهی گروه موسیقی طهورا شعرخوانی کردند و محفلی ادبی- هنری را رقم زدند.
نظر شما