سه‌شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
پویش کتابخوانی «پویا» برای کودک و نوجوان آغاز شد

یازدهمین و دوازدهمین دوره مسابقه کتابخوانی «پویا» با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه برای گروه سنی کودک و نوجوان از فردا، ۱۵ دی‌ماه، کار خود را آغاز می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)،‌ یازدهمین دوره مسابقه کتابخوانی «پویا» با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه، شبکه پویا، شبکه نهال و انتشارات مهرسا با محوریت مجموعه کتاب «‌مغز کودک من» از پانزدهم دی‌ماه 1400 شروع به‌کار می‌کند.
 
در معرفی این پویش آمده است: مغز ارزشمندترین هدیه الهی به انسان است؛ به گونه‌ای که تکامل و رشد کودک در سیر زمان، به میزان زیادی با تحول مغز او مرتبط است. نقش طلایی مادر و اطرافیان در دوران بارداری و سال نخست بعد از تولد، در تکامل مغز کودک انکارناپذیر است.
 
کتاب «مغز کودک من؛ از بارداری تا یک‌سالگی» جلد اول از مجموعه‌ای است که مسیر رشد مغز کودک شما را از قبل از تولد تا بلوغ بررسی می‌کند. این کتاب به‌صورت اختصاصی قصد دارد به تحولات مغزی نوزاد از دوران جنینی تا پایان 12 ماهگی بپردازد. در بخش اول کتاب «مغز کودک من»، تحول مغز در دوران جنینی و وظایف مادر در این دوران، شرح داده خواهد شد. همچنین تأثیر عواملی مانند استرس مادر، نوع رژیم غذایی او و مصرف سیگار در جنین نیز بررسی خواهد شد. سپس در بخش دوم، به تکامل مغز نوزاد و شکل‌گیری توانایی‌های او تا یک سالگی اشاره شده، پیشنهادهایی برای بهینه کردن رشد مغز نوزاد به والدین ارائه می‌شود. در بخش آخر این کتاب نیز بیماری‌هایی معرفی می‌شوند که ممکن است رشد مغز کودک را دچار چالش کنند.
 
کتاب «مغز کودک من؛ از یک‌سالگی تا چهار سالگی» جلد دوم از همین مجموعه است که تلاش می‌کند با زبانی ساده، والدین را با پیچیدگی‌ها و شگفتی‌های مغز کودک آشنا کرده و راهکارهایی را ارائه می‌کند تا والدین رفتارهای خودشان را متناسب با آن‌ها تنظیم کنند.
 
همزمان با این مسابقه، دوازدهمین دوره مسابقه کتابخوانی «پویا» نیز با محوریت مجموعه کمیک استریپ «ایلیا؛ تولد یک قهرمان»، اثری از امین توکلی، ویژه نوجوانان آغاز به کار می‌کند. این دوره مسابقه با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه، شبکه پویا، شبکه نهال و انتشارات کمیکا از پانزدهم دی‌ماه 1400 شروع به‌کار می‌کند.
 
در معرفی دوازدهمین دوره پویش کتابخوانی «پویا» آمده است: «همه شما خاطراتی این‌چنین برای خودتان یا اطرافیانتان به یاد دارید. هنگامی‌که شخصیت قهرمانی را در فیلمی می‌دیدیم، سعی می‌کردیم تا آنجایی که می‌توانیم، شبیه او باشیم. فرزندان ما نیز همین حس را به قهرمان‌های زمان خود دارند؛ قهرمان‌هایی همچون مرد عنکبوتی، بن تن و... .
 
اسطوره‌ها و قهرمان‌ها، نگرش‌ها و رفتارهای مخاطبان را دگرگون می‌کنند. در این ‌بین کودکان و نوجوانان به دلیل آمادگی و لطافت روحی، بیشترین تأثیر را دریافت می‌نمایند. آن‌ها اسطوره و قهرمان را الگوی خود قرار می‌دهند، با آن‌ها هم‌ذات‌پنداری می‌کنند، مثل آن‌ها فکر می‌کنند، از ادبیات، حرکات، لباس و رفتار آن‌ها تقلید می‌کنند و حتی خود را در قامت آن شخصیت تصور می‌کنند؛ تا جایی که همان اهداف قهرمان را برای زندگی خود برمی‌گزینند.
 
در مقابل حجم زیادی از ابرقهرمانان خیالی غربی، کمتر شخصیت ایرانی را داریم که برای فرزندانمان تصویرپردازی شده باشد. نتیجه تلخ این اتفاق، آشنا نبودن فرزندانمان با فرهنگ اصیل ایرانی بوده است.
 
کمیک «ایلیا»، داستان نوجوانی به نام امیرعلی است که  با همراهی گروهی از دوستانش با ویژگی‌های مختلف، پا در مسیری می‌گذارد که حوادث مختلفی در انتظار آن‌هاست. هرکدام دارای ویژگی‌های متفاوت و استعدادهای متمایزی هستند که نتیجه آن، ماجراهای متفاوتی در طول داستان است. در طی داستان با توجه به استعدادها و تلاش‌های‌شان، از منبع ماوراءالطبیعه قدرت‌هایی دریافت می‌کنند تا در مقابل نیروهای تاریکی که برای نابودی بشر با هم متحد شده‌اند، بایستند. نیروهای پلیدی که تحت سرپرستی «قائن» و در تشکیلات عظیمی که از ابتدای تاریخ وجود داشته، در سراسر کره زمین ظلم و تاریکی را گسترش می‌دهند. راهنمای آنان در این نبرد، پیری است که از هزاران سال قبل وظیفه هدایت نیروهای مبارز را بر عهده دارد. اکنون این ایلیاست که با فداکاری خود برای مبارزه در مقابل ظلم برگزیده ‌شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها