چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
برای پیشگیری از هدررفت سرمایه در صنعت چاپ باید در آموزش سرمایه‌گذاری کنیم/صنعت چاپ ثروت‌آفرین است

یاسر احمد‌وند، در آئین اختتامیه بیست‌و‌یکمین دوره جشنواره صنعت چاپ با بیان اینکه ارشاد خانه صنعت چاپ است گفت: موضوع آموزش در صنعت چاپ مهم است، زیرا طبق آمار ۸۶ درصد شاغلان صنعت چاپ دیپلم و زیردیپلم هستند و به همین دلیل معقتدم که آموزش تخصصی چاپ باید انجام شود و ما برای پیشگیری از هدررفت سرمایه باید در حوزه آموزش سرمایه‌گذاری کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اختتامیه بیست‌و‌یکمین دوره جشنواره صنعت چاپ، (سه‌شنبه سوم اسفند) با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ کشور در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
 
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات مختلف مرتبط با چاپ، گفت: وی توجه جدی به رشد صنعت چاپ و همواره پیگیر مشکلات و راهکارهایی است که به پیشرفت صنعت چاپ کمک می‌کند.
 
وی افزود: در این زمینه معتقدم که با جدیت، درایت و پیگیری وزیر ارشاد همچنین اعتبار وی در دولت حتما زمینه‌های خوب و راهگشای موثری برای توسعه و پیشرفت صنعت فراهم می‌شود و اهالی صنعت آثار آن را در ماه‌ها و سال‌های آینده شاهد خواهند بود.
 
احمدوند با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه چاپ و اهالی چاپ است، عنوان کرد: در وزارت ارشاد علاوه بر سیاست‌گذاری و هدایت،‌ باید حمایت‌های خود را گسترش دهیم، زیرا طی سال‌های گذشته در بخش حمایت، خلاء‌هایی وجود داشته است.
 
وی به تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ نیز اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم با حضور برگزیدگان، فعالان و نخبگان صنعت چاپ در این شورا به زودی شاهد اتفاق‌های خوبی در این صنعت باشیم.
 
احمدوند در ادامه با طرح این موضوع که‌ چاپ در دنیا صنعتی، راهبردی مهم و ثروت‌آفرین است، تاکید کرد: می‌توانیم با کمک هم این جایگاه را در کشور برای صنعت چاپ نیز ایجاد کنیم، زیرا طبق آمار، میانگین  رشد چاپ در خاورمیانه کمی کمتر از ۱۰ درصد است،‌ از مجموع بازار این صنعت در خاورمیانه نیز‌ 45 درصد به ترکیه تعلق دارد و سهم ایران از این بازار، 4 درصد است.
 
وی یادآور شد: در منطقه برخی کشورها بیش از ۱۵ میلیارد دلار درآمد از چاپ دارند که با درآمد ایران  از این صنعت فاصله دارد!
 
احمدوند همچنین با طرح این پرسش که چرا وضعیت چاپ کشور این است و آیا امکان رشد آن یست؟ گفت: حتماً هست، اما صنایع دیگر که رشد کردند،‌ نشان دادند، توانایی رشد با حضور نیروی کار حرفه‌ای و مدیران لایق ایجاد می‌شود و در صنعت چاپ نیز باید به این سو حرکت کنیم.
 
وی با بیان اینکه امیدوارم با نوسازی و کارآفرینی، اتفاقات خوبی را در صنعت چاپ، شاهد باشیم: افزود: موضوع آموزش در صنعت چاپ نیز موضوع مهمی است، زیرا طبق آمار،  ۸۶ درصد شاغلان صنعت چاپ دیپلم و زیردیپلم هستند و به همین دلیل معقتدم که آموزش تخصصی چاپ باید انجام شود و برای پیشگیری از هدررفت سرمایه باید در حوزه آموزش سرمایه‌گذاری کنیم.
 
وی افزود: پیش از این در حوزه چاپ دانشکده داشتیم اما از آن دوران فاصله گرفته‌ایم و امیدوارم بخش خصوصی به این حوزه وارد شود، البته تلاش‌هایی در زمینه توسعه علمی شکل گرفته است و‌ انجمن علمی چاپ، برنامه‌‌هایی را با دانشگاه امیرکبیر انجام داده است که در این زمینه کمک می‌کنیم چنین اقداماتی توسعه پیدا کند.
 
احمدوند در ادامه به بحث فرسودگی ماشین‌های چاپ اشاره کرد و گفت: ۶۰ درصد ماشین‌های چاپ در کشور، بالای ۲۰ سال عمر دارند و ۲۰ درصد مابقی بین ۱۵ تا 20 سال و کمتر از ۱۰ درصد زیر ۱۰ سال یا پنج سال.  امیدواریم با درایت و پشتیبانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان نوسازی ماشین‌آلات نیز فراهم ‌شود.
 
احمدوند همچنین به خرد بودن صنعت چاپ اشاره کرد و افزود: ۶ درصد چاپخانه‌های کشور بالاتر از ۵۰ نفر و اغلب واحدهای صنفی کمتر از ۵۰ نفر شاغل دارند؛ بیشتر این واحدها کوچک و خرد هستند و حتی چاپخانه‌های تازه‌تاسیس، همین وضعیت را دارند؛ زیرا متاسفانه نیروی انسانی در صنعت چاپ ناپایدار است و افراد مدت زمان زیادی در این صنعت نمی‌مانند.
 
وی با اشاره به موضوع قوانین در صنعت چاپ نیز گفت: بخش زیادی از قوانین چاپ، قدیمی و دست و پاگیر است،‌ در برخی واحد‌ها نیز رهاشدگی وجود دارد و امیدوارم با شکل‌گیری شورای سیاست‌گذاری بتوانیم این قوانین را اصلاح ‌کنیم.
 
تقدیر از 438 فعال حوزه چاپ در کشور
علی‌اکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ در این مراسم در سخنانی با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب و دفاع مقدس در سخنانی گفت:‌ جشنواره بیست‌و‌یکم صنعت چاپ با رویکرد و اهتمام ویژه مبنی بر برگزاری جشنواره استانی در تمام استان‌ها به‌عنوان آیین پاسداشت از اهالی صنعت چاپ استان در طول سه ماه (بخشی در پاییز و بخشی در زمستان) با لحاظ شرایط کرونایی به همت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری و مشارکت اتحادیه‌های تخصصی و تشکل‌های صنفی در ۲۸ استان کشور برگزار شد.
 
وی ادامه داد: طبق آمار در جشنواره‌های استانی از ۴۳۸ فعال برتر چاپ تقدیر و تجلیل شد،‌ در این جشن به‌عنوان اختتامیه بیست‌و‌یکمین جشنواره ملی صنعت چاپ با برنامه‌ریزی شورای سیاستگذاری جشنواره که مرکب از متخصصان، مسئولان و روسای تشکل‌های صنفی و اتحادیه‌های تخصصی اقدامات مختلفی پیش‌بینی شد.

وی با اشاره به ۱۲ برگزیده صنعت چاپ کشور در هشت بخش توضیح داد: این تجلیل‌ها شامل تجلیل از پدر شهید والامقام، فعالان چاپ، پنج پیشکسوت فعال از استان‌های کشور، چهره برجسته علمی، استادان صنعت چاپ، بانوی فعال، کارآفرین و صادرکننده نمونه و کارشناس ساعی چاپ در استان‌ها می‌شود.
 
به گفته ابراهیمی، همه این افراد با بررسی کارشناسی و داوری ۱۴۱ پرونده استانی از سوی صاحب‌نظران فرهیخته صنعت چاپ با محوریت اتحادیه تشکل‌های تخصصی انجام شد.
 
صنعت چاپ به حمایت نیاز دارد
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با بیان اینکه  چاپ، صنعت بزرگی است که حرف زیادی برای گفتن دارد، گفت: این صنعت خیلی مظلوم واقع شده است. یک تولیدکننده صنایع غذایی از حمایت‌های مختلفی برخوردار است،‌ ولی فعالان حوزه چاپ از این حمایت‌ها محروم هستند. امیدواریم به فعالان این حوزه کمک کنید تا صنعت چاپ نیز امتیاز این صنایع را نیز داشته باشد.
 
وی افزود:  تسهیلاتی که به این صنعت کمک می‌کند، بسیار ضروری است و معتقدم اکنون که همه وزرا در دولت یکدست هستند، این دست حمایت‌ها، به راحتی شدنی است.
 
ابوالحسنی همچنین با اشاره به حمایت و توجه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان گفت: برای صنعت چاپ نیز این حمایت را می‌خواهیم به‌عنوان مثال در حوزه آموزش به کمک شما نیاز داریم، هرچند می‌دانیم با بودجه‌های کنونی این حمایت‌ها جوابگو نیست.
 
وی از پیگیری اتحادیه چاپخانه‌داران برای برگزاری دوره‌های آموزشی خبر داد و یادآور شد: کار خود را در این زمینه آغاز کرده‌ایم و  نخستین کارگاه آموزشی، ۸ اسفند در شرکت افست برگزار می‌شود، در بحث آموزش، متقاضیان زیادی داریم اما فضای کنونی کافی نیست و امیدواریم با حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مشکل حل شود زیرا بحث آموزش را در سال آینده ادامه خواهیم داد.
 
به‌گفته ابوالحسنی، مشکل دیگری که اهالی چاپ با آن روبه‌رو هستند این است که چاپخانه‌‌های بزرگ در تهران به حاشیه شهر رفته‌اند و فعالان این صنف به ناچار زیرمجموعه اتحادیه‌های غیرمرتبط شده‌اند‌ و دیگر  زیرمجموعه این اتحادیه قرار ندارند،. این در حالی است که چاپ مقوله‌ای فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی است اما فعالان این صنعت به ناچار در سایر اتحادیه‌ها عضو شده‌اند.
 
وی با بیان اینکه اتاق اصناف با استانی شدن اتحادیه چاپ موافقت کرده است‌ و امیدوارم با حمایت شما این مساله حل شود، گفت: دغدغه دیگر فعالان این حوزه این است که در بازدید‌ از چاپخانه‌ها، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات قدیمی‌ای را مشاهده می‌کنیم؛ به دنبال این هستیم تا بتوانیم یک موزه چاپ تاسیس کنیم.
 
ابوالحسنی تاکید کرد: به دنبال این هستیم که ساختمانی در اختیار داشته باشیم که طبقه پایین آن به موزه چاپ تبدیل و طبقه بالا اتحادیه چاپ شود، اگر موزه تاسیس شود، بسیاری از چاپخانه‌داران دستگاه‌های خود را به موزه خواهند داد.
 
کاهش وابستگی و رشد توان داخلی در حوزه بسته‌بندی
حمیدرضا طاهری آشتیانی، فعال صنفی نیز در این مراسم گفت: اکنون زیرساخت‌های خوبی در صنعت چاپ پدید آمده است، در بحث بسته‌بندی و چاپ، وضعیت و کیفیت خیلی خوبی داریم، در حالی‌که سال‌های قبل وارد‌کننده بخش عمده این اقلام بودیم.
 
وی با بیان اینکه اکنون بسته‌بندی حساس‌ترین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در داخل تولید می‌شود، ادامه داد: در حالی‌که 2 دهه قبل تمام این بسته‌بندی‌ها  وارداتی بود، به‌طوری که امروز خیلی از اقلام دیگر چاپی نیز در داخل تولید می‌شود و ۷۰ درصد فضا داخلی است.
 
طاهری با طرح این موضوع که‌ طی دو‌سه سال اخیر به تولید خوبی رسیدیم، یادآور شد: در سال‌های اخیر کاهش وابستگی در حوزه چاپ و بسته‌بندی چشمگیر بوده است، دو دهه پیش بسته‌بندی‌های دارویی اغلب از ترکیه و دیگر کشورها وارد می‌شد، امروز تمامی بسته‌بندی‌های دارویی داخلی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط