اذعان دبیر علمی جشنواره شعر فجر بر کم بودن تولید کتاب شعر در حوزه نوجوان/ ضرورت غنیتر شدن حوزه پژوهش و نقد شعر
قربان ولیئی، دبیر علمی شانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر در آیین اختتامیه این رویداد تاکید کرد که در حوزه شعر کودک و نوجوان با کاهش کمی آثار بهویژه در گروه سنی نوجوان مواجه هستیم که غفلت از این حوزه در ساحتهای ابداع و نشر، پیامدهایی ناگوار خواهد داشت.
وی با طرح این پرسش که آیا شعر امروز میراث داری وفادار بوده و یا دوران شکوهمند شعر به سر آمده است؟ گفت: در سرزمینی که بنیادش بر شعر است، هیچگاه این چراغ خاموش و فراموش نخواهد شد و نومید نباید بود که «گمان مبر که به پایان رسید کار مغان/ هزار باده ناخورده در رگ تاک است».
ولیئی با بیان اینکه برپایی جشنوارهها و محافل و مجالس شعری کوششی خجسته برای فروزان نگاه داشتن شعر است، تاکید کرد: جشنواره شعر فجر نیز در همین جهت گام برمیدارد و اکنون به شانزدهمین منزل رسیده است. بهرغم آنکه در روزگاری به سر میبریم که دشواریهای معیشتی و رسانههای دیداری مجازی فرصت خواندن را از مردم ستاندهاند، هنوز کتاب نفس میکشد.
وی ادامه داد: در جشنواره شعر امسال حدود 4000 کتاب بررسی شد و پس از جداکردن کتابهایی که فاقد شرایط آییننامهای بودند، تفکیک و داوری شدند. شعر بزرگسال شامل ۲۱۱۰ در سه گروه کلاسیک (923 اثر)، شعر نو(۱۰۹۶ اثر) و شعر محاوره یا ترانه ( ۹۱ اثر) بود و بخش شعر کودکونوجوان ۳۷۶ اثر و درباره شعر نیز ۱۴۴ اثر بود.
دبیر علمی شانزدهمین دوره جشنواره شعر فجر تصریح کرد: در هر سه گروه شعر بزرگسال با گونهای همسانی در زبان و فرم و محتوا روبهروییم که با ذات هنر بهطورکلی و شعر بهطورخاص در تعارض است؛ زیرا داشتن فردیت خلاق و مبدع و روی آوردن به نوآوری لازمه هنر اصیل است.
وی افزود: در حوزه شعر کودک و نوجوان علاوهبر این مشکل با کاهش کمی آثار بهویژه در گروه سنی نوجوان مواجه هستیم و غفلت از این حوزه در ساحتهای ابداع و نشر پیامدهایی ناگوار خواهد داشت.
ولیئی در پایان گفت: در حوزه درباره شعر، با وجود چند اثر چشمگیر، عرصه نقد شعر و پژوهشهای بنیادی در زمینه شعرشناسی و نقد و نظریههای ادبی چندان غنی نیست و امید است با همت شاعران و فرهیختگان وادی ادبیات و سازمانهای متولی این عرصه، در سالهای آینده کارنامه درخشانتری رقم بخورد.
نظر شما