سه عنوان از کتابهای انتشارات «راه یار» با عنوانهای «سلولهای بهاری»، «مادر ایران» و «خون شریکی»، تجدیدچاپ و روانه بازار نشر شدند.
«سلولهای بهاری» که چندی پیش به عنوان یکی از برگزیدگان جایزه کتاب «جلال آل احمد» نیز انتخاب و تقدیر شد، داستان تولید و توسعه سلولهای بنیادی در ایران راه از زبان دکتر حسین بهاروند روایت میکند.
دکتر بهاروند؛ استاد ممتاز و مؤسس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان، در سال 1376 به پژوهشگاه رویان پیوست و پس از چند سال پژوهش، در سال 1382 توانست برای نخستینبار در ایران، سلولهای بنیادی رویانی انسانی را تولید کند. در سال 1387 نیز به همراه همکارانش موفق به تولید سلولهای بنیادی پرتوان القائی انسانی شد. این فعالیتها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخههای مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایهگذاری کنند. وی تاکنون بیش از سی جایزه ملی و بینالمللی ازجمله رازی، خوارزمی، آیسسکو، آکادمی علوم جهان (TWAS)، یونسکو و جایزه مصطفی(نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام) را دریافت کرده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «در اخبار ساعت چهارده، گزارش دیدارمان(با رهبر انقلاب) با اعلام اینکه محققان کشور به دانش سلولهای بنیادی رویانی انسانی دست یافتهاند، منتشر شد. ما از اینکه کار مهمی انجام داده بودیم خوشحال شدیم؛ اما متأسفانه این خوشحالی زیاد طول نکشید و همین خبر چالشهای غیرقابل تصوری برایمان ایجاد کرد. مثلا بعضی از دوستان و کسانی که در حوزههای علمی مرتبط کار میکردند، گفتند: «این دروغه؛ شما اصلا همچین کاری نکردید!» یا بعضی دیگر گفتند: «این سلولها رو از خارج آوردید؛ خودتون تولیدشون نکردید!» بعضی هم گفتند: «اصلا این دانش اهمیتی نداره که اینقدر بزرگ جلوه داده میشه!».
تا دلتان بخواهد از این صحبتها بود. نمیدانید چقدر اذیتکننده بود و انرژیمان را میگرفت. یعنی در این کُنام سخت، ما باید این کار را ادامه میدادیم. دکتر کاظمی بعدها به شوخی میگفت که اثبات دستیابی به این فناوری به برخی افراد، سختتر از خود انجام کار بود!»
چاپ چهارم کتاب 408 صفحهای «سلولهای بهاری» که تحقیق و نگارش آن برعهده بهنام باقری بوده، با شمارگان 1200 نسخه و به بهای 75 هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
کتاب «مادر ایران»، روایتی داستانی از زندگی پرفراز و نشیب عصمت احمدیان، مادر شهیدان ابراهیم و اسماعیل فرجوانی نیز در روزهای اخیر به چاپ سوم رسیده است. خانم احمدیان که از جمله بانوان فعال در ستاد پشتیبانی دفاع مقدس اهواز بود، پس از جنگ، به صورت جدی وارد فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی میشود، به طوری که او امروز یکی از بانوان تأثیرگذار و الگو در اهواز است و همچنان در 73سالگی، علاوه بر امور خیریه، با پیگیریهای فراوان، به دنبال کارآفرینی و ایجاد شغل برای مردم است.
چاپ سوم کتاب 320 صفحهای «مادر ایران» نیز که تحقیق آن برعهده سیدمحمد آل عمران و نرگس اسکندری بوده و تدوین آن توسط نورالهدی ماهپری صورت گرفته است با شمارگان 1500جلد و قیمت 57هزار تومان منتشر شده است.
کتاب «خونشریکی»؛ دیگر عنوان انتشارات «راه یار» است که به تازگی به چاپ دوم رسیده. «خون شریکی» مجموعهای از یادداشتهای مطبوعاتی محمدسرور رجایی، نویسنده و شاعر افغانستانی است و با شمارگان 1000نسخه و قیمت 60هزار تومان تجدیدچاپ شده است.
مرحوم محمدسرور رجایی، بیست سال آخر عمر با برکتش را صرف جمعآوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاع مقدس کرد. «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس، «ماموریت خدا» هفت روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان و کتاب «در آغوش قلبها» اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی آثار منتشرشده از مرحوم رجایی است.
کتاب خاطرات «شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی» از فرماندهان جهادی افغانستان که بهدست داعش ترور شد دیگر محصول تلاشهای محمدسرور رجایی است که بزودی منتشر میشود. دبیری چند دوره جشنواره «قند پارسی»، جشنواره خانه ادبیات افغانستان و انتشار مجله باغ ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیتهای وی در این سالها بود.
مرحوم رجایی از اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و نیز عضو هیأت تحریریه مجلههای سوره و راه بود و دهها مقاله یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به یادگار مانده است.
علاقهمندان برای تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر @raheyarpub و سایت vaketab.ir اقدام کنند.
نظر شما