مصطفی رستمی بیان کرد: در کتاب «خلیجفارس در جغرافیای قدیم» اثر سیدعباس مجتهدی 15 اطلس مشهور و معتبر جغرافیای جهان متعلق به نیمه دوم قرن نوزدهم و نیمه اول قرن بیستم میلادی از جنبه نگاه به نام خلیجفارس مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
وی افزود: در بین این اطلسهای جغرافیایی که با دقت و وسواس بالایی انتخاب شدهاند نامهای بزرگی مانند تایمز، هاموند و رند مک نالی به چشم میخورند و همچنین شما نام کارتوگرافان بزرگی مانند «پارتولومیو» را نیز مشاهده میکنید. «جان جورج بارتولومیو» از جمله مشهورترین کارتوگرافان جهان در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی بود که کارتوگراف مخصوص پادشاه انگلستان بود و به ارباب کارتوگرافی (علم ترسیم نقشههای جغرافیایی) جهان معروف شد.
مسوول غرفه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بیان کرد: بر اساس این کتاب در حال حاضر به جز تعداد اندکی از کشورهای عربی خصوصا کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، ایران و کلیه کشورهای جهان و همچنین عالیترین مرجع حقوقی جهان یعنی سازمان ملل متحد از نام صحیح، علمی و استاندارد جغرافیایی خلیجفارس استفاده میکنند. در کتاب «خلیجفارس در جغرافیای قدیم» روند بررسی علمی اختلافات در خصوص نامهای جغرافیایی تمامی اسناد و مدارک از جمله: نقشهها، کتابها، مکاتبات، کرههای جغرافیایی، اطلسهای جغرافیایی و... مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرند و دارای اهمیت هستند، اما در این بین اطلسهای جغرافیایی در جایگاه نخست قرار گرفته و دارای اهمیت ویژهای هستند. این کتاب خواننده را با نام تاریخی خلیجفارس بیشتر آشنا میکند.
رستمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت فیزیکی گفت: استقبال مردم بعد از دو سال وقفه و با اینکه هنوز هراس از کرونا کاملا برطرف نشده است، خوب بود.
نشر سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در راهرو 17 و غرفه 32 در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضوردارد.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» از 21 تا 31 اردیبهشت به صورت فیزیکی برگزار شد.
نظر شما