جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۱
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در آیین رونمایی از ۶ عنوان کتاب دفاع مقدس اظهار داشت: تاریخ شفاهی کهن‌ترین شیوه تاریخ‌نگاری است و برای اینکه بتوان رخداد عظیمی همچون دفاع مقدس را که در تاریخ اتفاق افتاده است به نسل‌های آینده انتقال داد باید سراغ تاریخ شفاهی را گرفت.

سرهنگ «امیرعباس آسمند» افزود: دفاع مقدس نقطه عطفی در طول تاریخ ماست و برای اینکه بتوان این رخداد عظیم را به صورت جزئی و با تمام زوایای پنهان به نگارش درآورد باید به سراغ ثبت و ضبط تاریخ شفاهی آن رفت .

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد گفت: رزمندگان در دوران دفاع مقدس، مقابل دشمن در سنگرها و زیر آتش سنگین توانستند مقاومت کنند و سبک تازه‌ای از ایثار را به دنیا نشان دهند.

آسمند خاطرنشان کرد: تاریخ شفاهی می‌تواند زوایای متعدد دوران دفاع مقدس در همه ابعاد را در اختیار پژوهشگران و آنهایی که جنگ را ندیده‌اند و آگاهی کمتری نسبت این دوران دارند، قرار دهد تا بدانند که نیاکان آنها چگونه از کشور دفاع کردند.

وی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با اعزام بیش از ۴۱ هزار رزمنده به جبهه‌های نبرد و تقدیم بیش از یک هزار و ۸۸۰ شهید نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشت که قابل دفاع است.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در آئین رونمایی از کتاب های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ضرورت ثبت خاطرات دوران دفاع‌ مقدس، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی دفاع مقدس را برگ زرینی از تاریخ انقلاب اسلامی عنوان کرده‌اند که امنیت، اقتدار و هویت ما از آنجا نشأت گرفته و ساری و جاری شده است.

در این آئین ۶کتاب شب های پرالتهاب به قلم برزو ویسی پور، من یک مربی ام و همراه با کاروان عشق نوشته سید حسین یادگارنژاد ،گوهر ده به قلم نسیم راوند ،آتش رزم نوشته خانم جلالی و از بشار تا اروند به قلم خانم فاطمه رشیدی رونمایی شد.

سردار «غلامرضا علاماتی» با بیان اینکه باید اندوخته‌هایی که در دل‌ها و قلب‌های رزمندگان دوران دفاع مقدس است ثبت و ضبط شود و در اختیار مردم قرار گیرد، افزود: این دوره مملو از ایثارگری‌ها و دلاورمردی‌هایی است که صورت گرفت و به آنها افتخار می‌کنیم و به فرموده حضرت آقا باید تا صد و دویست سال آینده از بهره معنوی این دوران استفاده کنیم.

رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس ابراز کرد: دوران دفاع مقدس سبب عزت و سربلندی نظام و انقلاب اسلامی ما شد و به همین دلیل باید با ثبت و ضبط خاطرات آن دوران به افزایش سرمایه اجتماعی خودمان روی بیاوریم‌.

علاماتی بیان کرد: باید ایثارگران و رزمندگان و کسانی که صحنه‌های واقعی دفاع مقدس را مشاهده کردند، را شناسایی کنیم و نگذاریم گنجینه‌های ارزشمندی که در سینه آنها نهفته است از بین برود، که در همین راستا این موضوع در سیاست کلی سازمان‌های لشکری و کشوری هدف‌گذاری شده است و این اهتمام در سراسر کشور در حال شکل‌گیری است.

وی بیان کرد: در این راستا هر ساله تعداد زیادی کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس در کشور به چاپ می‌رسد و در استان کهگیلویه و بویراحمد هم این هدف‌گذاری صورت گرفته، اما تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و باید بیش از گذشته تلاش کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم خطر تحریف و نابودی سبب می‌شود نتوانیم از داشته‌هایمان بهره‌برداری کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها