در این مستند پرتره استادان برجستهای چون مهدی محقق چهره ماندگار زبان و ادب فارسی، حسن انوری، استاد زبان و ادبیات فارسی، عبدالله انوار، استاد ریاضیات، فلسفه و منطق، امیربانو کریمی، چهره ماندگار ادبیات فارسی، توفیق سبحانی، استاد ادبیات فارسی و عضو شورای علمی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و محمدعلی سجادی، استاد زبان و ادبیات فارسی در باب جایگاه و اهمیت «محمد معین» در سپهر علمی، فرهنگی و ادبی ایران سخن گفتهاند.
حنیف شهپرراد، کارگردان این مستند تلویزیونی درباره روند ساخت این فیلم گفت: در مجموعه «چونان سرو» آقای مصطفی رزاق کریمی سه فیلم را به من برای کارگردانی پیشنهاد دادند و فرصت پژوهشی خوبی برای بنده فراهم کردند. سه فیلمی که در کنار هم دوران یکصد ساله تاریخ ایران را شامل و هرکدام مکمل دیگری شد. یعنی فیلمهای علامه محمد قزوینی، دکتر محمد معین و دکتر سید جعفر شهیدی.
او اضافه کرد: اولین فیلم ما، پرتره دکتر محمد معین بود. طبیعتا با توجه به گذشت 50 سال از وفات این استاد عالی مقام، همکاران و حتی شاگران ایشان همه در سنین کهنسالی بودند ولی همه این بزرگواران دعوت ما را پذیرفتند.
شهپرراد اضافه کرد: در مستند «زندگی در میان واژگان» روبهروی استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی و البته «کارمین صراف» نوه دکتر معین نشستم و فرصتی بینظیر برای بهرهمندی از این استادان برای من فراهم شد. همچنین «مهدخت معین» فرزند فرزانه دکتر محمد معین، تمام منابع را در اختیارم قرار دادند و بعد از تماشای نسخه نهایی، رضایت عمیق خود را از ساخت این فیلم ابراز کردند.
او تصریح کرد: در این فیلم پیرنگ تکرار شونده، نقطه نگاه دکتر معین در اغماست که فضایی انتزاعی به مستند داده است. انتخاب این گونه بازسازی، به نوعی نمایشی کردن زبانهایی است که دکتر معین به آنها عالِم بود که بر اساس سفر او به کانادا و حضور پزشکان شوروی در ایران ساخته شده است.
مجری طرح مستندهای «چونان سرو» سعید وزیری و مشاور رسانهای آن صدرا صدوقی است.
گفتنی است در طول هفتههای گذشته از این مجموعه مستندها، فیلمهای دکتر اسلامی ندوشن، استاد شهریار، ملک الشعرای بهار و دکتر سید محمد حسین مبین از شبکه مستند سیما پخش شدهاند.
نظر شما