قرار است ساعت 14 روز دوشنبه هفته جاری (24 مرداد) این کتاب در سالن شهید عاشوری خانه کتاب و ادبیات ایران نقد شود. در این مراسم محسن باقری اصل به عنوان منتقد و مرضیه نظرلو به عنوان نویسنده کتاب «دیده بان تاریخ» صحبت خواهند کرد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«دو روز از شروع ماه رمضان سال ۱۳۶۴ گذشته است. سید محمد به خانه برگشته الان او پسر بزرگ خانه است سید محسن ازدواج کرده و با همسرش به قم رفته میگوید در تهران و جبههها خبری نیست این را میگوید اما همه اهل خانه میدانند سحرها و افطارها کنار سفره حاج آقاجان که سید محمد و باقی بچهها از کودکی با آن کلی خاطره دارند او را به رشت میکشاند تصویر زیبای بعد از افطار که هرکس یک کتاب دستش میگیرد گوشهای از خانه مینشیند کلنجار رفتن با سادات که قد کشیده و با کتابهایی که میخواند بساط بحث را با سید محمد تا سحر راه میاندازد کلاسهای قرآن که هر شب ماه مبارک به سنت هر سال توسط آقای حدائقی برگزار میشود فرصت خوبی است تا دست سید جعفر را بگیرد و با خودش به محفل قرآن ببرد.
هرچند سید جعفر ده ساله بیشتر عشق موتورسواری دارد وقتی پشت سید محمد روی موتور هندای ۱۲۵ مینشیند انگار کل عالم را به دستش داده اند اگر تا صبح هم از این محفل قرآن به آن یکی برود استقبال میکند سید محمد هم که خودش این روزها را سپری کرده حال او را خوب می فهمد همین که او را ترک مینشاند برایش از خدا و پیغمبر و اسلام میگوید اینکه آدم خوبی باشد حواسش به نماز و روزه اش باشد درسش را بخواند کنارش هم کتابهای غیر درسی ظاهرش موتورسواری است اما ذره ذره حرفهای سید محمد در عمق جانش مینشیند.»
از صفحه ۲۵۵ این کتاب تا پایان آن یعنی صفحه ۲۹۶ مربوط به آلبوم تصاویر است که شامل عکسهای سید محمد اسحاقی در دوران نوجوانی و حضور او در جبهههای دفاع مقدس همچنین مدرک کارشناسی افتخاری او از دانشگاه شهید بهشتی میشود.
کتاب «دیدبان تاریخ» در ۲۹۶ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۷۸ هزار تومان توسط نشر مرز و بوم با همکاری مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
نظر شما