راستخانه در این مراسم با بیان اینکه نباید افراد روشندل را دارای محدودیت دانست افزود: نابینایی فیزیکی تنها یک محرومیت از یک نعمت الهی است و نباید آن را نقض این افراد دانست. افراد روشندل دارای هوش و استعداد بسیار بالایی هستند. باید ظرفیت و توانمندی نابینایان را پُررنگتر از محرومیت آنها دید و نباید ازجامعه جدا تلقی شوند.
وی با بیان اینکه نباید افراد روشندل را نیازمند ترحم دانست، افزود: روشندلان نیز مانند تمامی انسانها در دنیا نیازمند محبت و احترام هستند، نیازی که در همه افراد وجود دارد و نباید آن را با ترحم اشتباه برداشت کرد.
تمامی انسانها به یک دیگر متصل هستند و باید همدیگر را یاری کنند و از نعمتهای الهی و ظرفیتهای موجود در جامعه بهرهمند باشند. همه افراد باید از نعمت ها و ظرفیتهای که الهی و انسانی در جامعه ایجاد شده بهرهمند شوند و باید برای رسید به این برابری در جامعه تلاش کنیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با بیان اینکه با تغییر نگاه و رویکرد در جامعه باید بتوان متعهد بودن در قبال تعهدات و مسئولیتهای اجتماعی را تقویت کرد افزود: با شناخت ظرفیتها و تنگناها در جامعه میتوان گامهای مهمی در رفع مسائل و مشکلات اجتماعی برداشت.
راستخانه گفت: معلولیت، محدودیت و ممنوعیت را برای دستان بینای این قشر به همراه ندارد. اگر فرد نابینا خود را باور داشته باشد و بداند که میتواند، دستیابی به موفقیتها نیز برای وی میسر خواهد شد.
وی با اشاره به نقش مهم نگرش جامعه در شکلگیری انگیزه در رشد استعدادهای گروه آسیبدیده بینایی گفت: این گروه حق استفاده از کلیه امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند و اگر محدودیتی در استفاده از برخی تسهیلات وجود داشته باشد باید فراگیر و دربرگیرنده همه افراد جامعه باشد.
راستخانه در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: درحال حاضر در مرکز استان و بروجرد بخش نابینایان در کتابخانهها ایجاد شده که در کتابخانههای عمومی با کتابها، امکانات و تجهیزات خاص مشغول خدمترسانی به جامعه هدف خود هستند.
وی افزود: ثبت نام اعضای نابینا به صورت رایگان انجام میپذیرد و دریافت خدمات کتابخانهای نیز هیچ گونه هزینهای برایشان در بر ندارد.
راستخانه گفت: برگزاری نشستهای کتابخوان، نشستهای ادبی و شاعرانه، برگزاری برنامههای مناسبتی و... در زمره فعالیتهای فرهنگی بخشهاست که با حضور پویای نابینایان به منظور توانمندسازی آنها، تعامل با افراد بینا و معرفی استعدادهایشان به جامعه صورت میپذیرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان ضمن اعلام آمادگی برای استمرار همکاریها با انجمن نابینایان ایران، حضور و حمایت سازمانهای متولی در حوزه نابینایان از جمله سازمان بهزیستی را ضروری دانست و خواستار تعامل انجمن با سازمان بهزیستی به منظور پیشبرد برنامهها و ارائه خدمات بهینه به جامعه نابینایان و کمبینایان شد.
در ابتدای مراسم، پهلوان، گزارشی از تاسیس و روند فعالیت بخش نابیانیان کتابخانه علامه شهیدی بروجرد ارائه داد و گفت: ۱۳ کتابخانه ویژه نابینایان در کشور وجود دارد و کتابخانه نابینایان بروجرد از سال ۹۳ شروع به فعالیت کرده است.
وی افزود: کتابخانه ویژه نابینایان بروجرد بخشی تخصصی از کتابخانه علامه شهیدی است که در شمار یکی از مجهزترین مراکز ویژه نابینایان در کشور است، این کتابخانه از نظر فضا و تجهیزات، مناسب با وضعیت نابینایان و کم بینایان طراحی شد.رئیس اداره کتابخانههای عمومی بروجرد گفت: کتابخانه تخصصی ویژه نابینایان این شهرستان دارای ۶ هزار و ۷۵۰ عنوان کتاب صوتی و ۳۰۵ جلد کتاب با خط بریل است که علاوه بر لرستان به روشندلانی از استانهای همجوار هم ارائه خدمات دارد.
وی گفت: امکان ارسال کتابهای کتابخانه ویژه نابینایان بروجرد به صورت لوحهای فشرده به سایر شهرها وجود دارد و این اقدام هماکنون برای متقاضیان سایر شهرهای لرستان و استانهای همجوار انجام میشود.
به گزارش ایبنا، شعرخوانی، دکلمه، همخوانی، معرفی کتاب و معرفی خدمات بخش نابینایان کتابخانه علامه شهیدی بروجرد از بخشهای مختلف برنامه بود و در پایان از اعضای نابینا عضو کتابخانه علامه شهیدی تجلیل شد.
نظر شما