مدیر امور پژوهشی بنیاد سعدی در هفته پژوهش به ایبنا گفت:
راهاندازی کتابخانه دیجیتال با بهروزترین فناوری جستوجو در بنیاد سعدی/ تهیه برنامه درسی آموزش زبانفارسی بر اساس نیازهای بومی
افسانه غریبی، مدیر امور پژوهشی بنیاد سعدی از فراهم شدن مقدمات راهاندازی کتابخانه دیجیتال بنیاد با برخورداری از بهروزترین فناوری جستوجوی مقالات، کتابها و طرحهای پژوهشی مشابه در داخل و خارج کشور خبر داد.
مدیر امور پژوهشی بنیاد سعدی با تاکید بر اینکه نتیجه توجه خاص بنیاد به امور پژوهشی به تهیه محصولات علمی و استاندارد بسیاری منجر شده، افزود: تمام محصولات، کتابها، استانداردهای مدیریت جامع دورههای آموزشی، استانداردهای دورههای مجازی و برخط آموزش زبان فارسی در داخل و خارج کشور پژوهش محور هستند.
وی با بیان اینکه اداره امور پژوهشی بنیاد سعدی به طور مداوم به رصد برنامهها و تجربه کشورهایی که زبانشان، زبان کار و سیاست است، میپردازد، گفت: در تدوین کتابها و سایر محصولات به بومیسازی برنامههای آموزش زبان کشورهایی از جمله انگلیس و فرانسه میپردازیم.
غریبی با بیان اینکه بنیاد سعدی از پژوهشگران حوزه زبان فارسی حمایت میکند، افزود: پژوهشگران میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد سعدی و آگاهی از نیازهای پژوهشی بنیاد درخواستهای خود را برای استفاده از حمایتهای لازم مطرح کنند. بنیاد سعدی همچنین حامی دانشآموختگان رشتههای مرتبط برای برخورداری از آموزشهای پسادکتری و ارتباط جامعه و صنعت است و کتابخانه، فضای تحقیق و استاد و مشاور در اختیار آنها قرار میدهد.
وی همچنین به طراحی پیکره زبانآموز در بنیاد سعدی اشاره کرد و توضیح داد: پیکره زبانآموز مجموعه دادههای زبانی تولیدشده توسط کسانی است که در حال یادگیری یک زبان هستند. به کمک پیکرههای زبانآموز میتوان روند یادگیری یک زبان را شناسایی کرد و برای آموزش بهتر آن زبان برنامهریزی کرد. نرمافزار پیکره زبانآموز بنیاد سعدی، نرمافزاری تحت وب برای ورود و مدیریت متون تولیدی فارسیآموزان است که در این نرمافزار میتوان متون فارسیآموزان را از سطح آوایی تا نحوی برچسبگذاری کرد و بر اساس پارامترهای مختلف در آن به جستوجو پرداخت.
غریبی به رویدادهای پژوهشی بنیاد سعدی نیز اشاره کرد و گفت: مدرسان آموزش زبان فارسی برای ارتقای سطح علمی خود و آشنایی با شیوه طراحی آزمونها و محتواهای آموزشی و نیز روش تدریس از کارگاههای آموزشی بنیاد استفاده میکنند.
وی از برپایی همایش یک روزه نقد و بررسی کتابهای آموزش زبان فارسی در تابستان سال آتی خبر داد و افزود: از 140 پژوهش جمعآوری شده درباره کتابهای آموزش زبان فارسی 90 مورد بررسی شده که نتیجه این تحلیل و رصد، کمک کردن به تدوین استانداردترین کتابهای آموزش زبان فارسی خواهد بود. نتیجه این پژوهش در همایش یک روزهای در تابستان 1402 ارایه خواهد شد. این پژوهش به پژوهشگران کمک میکند که با حوزه ارزیابی منابع آشنا شوند و استانداردهای تالیف و تدوین کتاب را بشناسند.
غریبی از تدوین چشمانداز کوتاهمدت سه ساله برای استانداردسازی منابع آموزشی برای استفاده در مناطق مختلف جهان خبر داد و گفت: فاز اول این چشمانداز امسال آغاز شده که به رصد پژوهشهای این حوزه و تدوین شیوهنامهها اختصاص دارد. سال آینده نیز استاندارد تدوین میشود و سال 1403 به ثبت استانداردها میپردازیم. بنیاد سعدی نقطه اتصال پژوهشگران و شرکتهاست و در چشمانداز بلندمدت نیز برای تهیه برنامه درسی برای برطرفکردن نیازهای بومی مدارس هدفگذاری کردهایم.
وی همچنین با اشاره به اینکه مقدمات تاسیس کتابخانه دیجیتال بنیاد سعدی با همکاری یک شرکت دانشبنیان داخلی فراهم شده، توضیح داد: این کتابخانه از نمونههای مشابه خود متفاوت و در واقع دریچهای برای استفاده پژوهشگران ایرانی و خارجی از منابع کتابخانهای ایرانی است. پژوهشگران میتوانند به جستوجوی تمام منابع کتابخانهای با استفاده از جدیدترین فناوری بپردازند. جستوجوی این کتابخانه محدود به واژه نیست بلکه مفهومی است و کاربر میتواند به تمام کتابها، مقالهها، پژوهشها و طرحهای مشابه در داخل و خارج کشور دسترسی یابد. محتوای این کتابخانه فراهم شده و سال آتی شاهد رونمایی فاز نخست آن خواهیم بود.
نظر شما