مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به عضویت 43 هزار نفر در کتابخانههای عمومی استان گفت: این تعداد افراد 384 هزار جلد کتاب را در سال گذشته از کتابخانه های استان به امانت گرفتند.
وی با بیان اینکه 43 هزار عضو فعال در کتابخانههای عمومی استان عضویت دارند، افزود: در سال گذشته این تعداد اعضا بالغ بر 384 هزار جلد کتاب را به امانت گرفتند.
مخدومی، به تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 900 هزار نسخه کتاب با موضوعات متنوع و گوناگون در 53 باب کتابخانه عمومی نهادی شهری و روستایی استان در دسترس علاقمندان قرار دارد. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان ادامه داد: در سال 1401 همچنین نزدیک به 25 هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اهدا شده است و این امر نشان از توجه مردم به فرهنگ اهدای کتاب در کردستان دارد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری 2 هزار و 500 برنامه متنوع فرهنگی در استان در سال گذشته بیان کرد: این میزان فعالیت فرهنگی در سطح کتابخانههای عمومی استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده که این مهم با تلاش کتابداران و کارشناسان حاصل شده است.
وی برگزاری نشستهای مطالعاتی، نشستهای کتابخوان، کارگاههای آموزشی، جلسات مشاوره، محافل ادبی، نشستهای جمعخوانی کتاب، رونمایی از کتاب، مسابقات کتابخوانی مکتوب و مجازی، نقد کتاب، نشستهای تخصصی کتابخوان، قصهگویی، برنامههای ویژه در بخشهای کودک، جشنواره رضوی، جشنواره قصهگویی، طرحهای «هدهد سفید» و «با هم بخوانیم» را ازجمله این برنامهها برشمرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان با اشاره به روند رو به رشد شاخصهای کتابخوانی در استان نسبت به سنوات گذشته، گفت: تلاش می کنیم این روند مثبت در سال جاری نیز با تلاش کتابداران و کارشناسان کتابخانههای عمومی ادامه پیدا کند.
مخدومی در بخش دیگری از صحبتهایش زیربنای این نهاد فرهنگی در استان را نزدیک به 25 هزار متر مربع ذکر کرد و گفت: سال 1402 با افتتاح کتابخانههای عمومی نایسر در سنندج و ابوذر در قروه این میزان افزایش خوبی پیدا میکند.
وی توجه به راه اندازی کتابخانه در مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین و همچنین روستاها را از اولویتهای این نهاد فرهنگی برشمرد و اظهار امیدواری کرد: در این زمینه و به منظور ارتقای سطح دسترسی اقشار مختلف به کتاب، نیازمند همکاری و همراهی مسئولان و خیرین هستیم.
وی راهاندازی و ایجاد کتابخانه سیار و مشارکتی را از راهکارهای ارتقای سطح دسترسی عمومی به کتاب بیان کرد و گفت: این مهم با همکاری و حمایت مسئولان در شهرها و روستاها میسر میشود.
مخدومی همچنین راه اندازی کتابخانه در ساختمانهای بدون استفاده سازمانها و ادارات در شهرها و روستاها به صورت حق انتفاع از دیگر راهکارهای ارتقای فضای کتابخانهای دانست.
نظر شما