پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۹
مختومقلی فراغی از بینش الهی سیراب بود

نماینده ولی‌فقیه در استان گلستان گفت: یاد و خاطر رادمردانی چون مختومقلی فراغی که از بینش الهی سیراب گشته‌اند، همواره در ذهن همه‌ انسان‌های حق‌طلب جهان باقی خواهد ماند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گرگان، آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده مقام معظم رهبری در استان گلستان، در پیامی به مناسبت آیین نکوداشت و دویست و نودمین سالروز تولد مختومقلی فراغی، شاعر و عارف شهیر ایرانی ترکمن که امروز در جواز آرامگاهش در روستای آق توقای شهرستان مراوه‌تپه، در حال برگزاری است، گفت: وجود چنین رادمردانی که از بینش الهی سیراب گشته‌اند، همواره یاد و خاطرشان در ذهن همه انسان‌های حق‌طلب جهان باقی خواهد ماند و گرامیداشت آن‌ها در حقیقت، گرامیداشت راه انبیای الهی و بندگان صالح خدا است.

متن کامل پیام، حضرت آیت‌الله نور مفیدی به شرح زیر است:
مردم عزیز ترکمن‌صحرا، میهمانان داخلی و خارجی به‌ویژه میهمانان عزیزی که از کشور دوست و برادر ترکمنستان شرف حضور پیداکرده‌اند و مسئولان کشوری و استانی ایران عزیز و کلیه عزیزانی که با حضور خود در این گرامیداشت مختوم قلی فراغی به این شاعر عارف و فرزانه ارج نهاده‌اید، بدین‌وسیله سلام گرم و صمیمانه خود را تقدیم داشته، رجاء واثق دارم که در شان و منزلت این شاعر همام ترکمن مراسم گرامیداشت باشکوهی برگزار خواهد شد.

جهت بزرگداشت این شاعر عارف به نظر حضار محترم برسانم که این‌جانب هم غور و بررسی‌هایی در مفاهیم اشعار مختومقلی داشته و دارم. لذا در چند بند، اشاراتی کوتاه در خصوص اندیشه‌های متعالی این شاعر ترکمن خواهم داشت:
 
۱. به مصداق «انما یخشی الله من عباده العلماء» مختومقلی در بین قوم شریف ترکمن جزو علمای بزرگ الهی بود. خشیت و خوف ناشی از تقوای ایشان در اکثر اشعارشان موج می‌زند و از سر خشیت الهی، گفته است که بیهوده است گذران عمر اگر برای خدا نباشد.
 
۲. عشق الهی، در وجود مختومقلی، یک عشق عارفانه‌ ناب بوده و به ترکمنی چنین گفته: «عشق اثر ادمه سه یانماز چراغ لار» او اعتقاد دارد که اگر عشق الهی نباشد چراغ معرفتی روشن نخواهد شد. و این همان عشقی است که انسان را به سعادت رهنمون می‌شود.
 
۳. مختومقلی یک عارفی بود که سلوک عملی عرفانی را پیشه خودساخته و به مصداق «وابتغوا الیه الوسیله» وسیله‌ی رهیافت خود را در تمسک به اولیای کرام به‌ویژه امام علی (ع) یافته، او را با تعابیر عارفانه، دستگیر، پشت‌وپناه و شیر مردان یادکرده است.
 
۴. مختومقلی در مذهب هم رویه‌ی تقویت بین مذاهب را به‌عنوان راهکار برون‌رفت مسلمانان از عقب‌ماندگی، عداوت و جنگ‌های ناروای مذهبی آن زمان معرفی نموده، لذا با ابراز ارادت به امامان علیهم‌السلام راه برادری و اخوت را از حدود سیصد سال پیش ترویج نموده است.

در پایان، عرض می‌نمایم که چنین رادمردانی که از بینش الهی سیراب گشته‌اند، همواره یاد و خاطرشان در ذهن همه‌ی انسان‌های حق‌طلب جهان باقی خواهد ماند و گرامیداشت آنان در حقیقت گرامیداشت راه انبیای الهی و بندگان صالح خداست و تکیه‌بر چنین رادمردانی چراغ آینده ملت‌ها خواهد بود.



به گزارش ایبنا، آیین نکوداشت و دویست و نودمین سالروز تولید مختومقلی فراغی، دانشمند عارف و شاعر شهیر ایرانی ترکمن، با شعار همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی؛ با حضور معاون وزیر فرهنگ کشور ترکمنستان، استاندار گلستان، دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و اهالی فرهنگ و ادب و اقشار گوناگون مردم تا دقایقی دیگر در جوار آرامگاه این شاعر واقع در روستای آق توقای شهرستان مراوه تپه برگزار می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها