وی افزود: جامعه قشقائی نیز به عنوان قومی کهن، از این قاعده مستثنی نبوده و از دیرباز دارای سنت و آئینی جذاب و معنادار، برای این رویداد بزرگ بوده است؛ و در طول قرنها، این سنت را حفظ و جلا بخشیده است. این سنن، دائم در حال تغییر است و از آن گریزی نیست.
به گفته مولف کتاب «عروش قشقایی»، در این کتاب، برای بیان ظرائف و زیبائیهای مراسم ازدواج و عروسی قوم قشقائی، همان مراسم کاملاً سنتی و عاری از دخل و تصرف و تغییر مد نظر قرار گرفته است که هرچند در این زمانه، کمتر مشاهده میگردد؛ اما تا گذشتهای نه چندان دور، جریان داشته و در صورت اراده جمعی قشقائیها، بیشتر آن، قابلبازپیرایی و گسترش است.
طاهری، اضافه کرد: با اعتقاد راسخ، عروسی قشقائی را کمنظیر، شگفتانگیز و جذاب میدانم. همه اینها به خاطر «اصالت، صفا و سادگی، همیاری و همکاری بیمنت، شور و شوق با صداقت، تنوع برنامهها، شکوه ناب، لباس رنگین و سنگین خاص و باوقار، رقص وزین و بیمانند و سرانجام نغمه «سَحَرآوازی» سِحرآمیزش است.
این نویسنده قشقایی گفت: عروسی قشقایی، زیبا، باشکوه و برنامههای مختلف و شادیبخش دارد که مجاب کرد تا با افتخار در خدمتش باشم؛ زیرا به قول ماریترز، «مراسم عروسی ایل قشقائی، هنگامهای از جشن و سرور است». سعی کردهام اثری باکیفیت، مستند و مستدل ارائه دهم. زیرا این کتاب را متعلق به ایل و ایرانم میدانم؛ و باید اثری بایسته و شایسته و در شأن فرهنگ اصیل و خوانندگان فهیم باشد.
به گزارش ایبنا؛ «عروسی قشقایی»، نوشته علیاکبر طاهری، نویسنده و پژوهشگر شیرازی، با ویراستاری کرامت یزدانی(اشک)، در ۴۰۰ صفحه توسط انتشارات نویسندگان فارس منتشر شد.
نظر شما