کتاب «دستور زبان نما» به چاپ چهارم رسید؛
«دستور زبان نما» کتابی برای ورود به حرفه تولید تصاویر متحرک
کتاب «دستور زبان نما» در هفت فصل نوشته شده است و بیشتر برای کسانی طراحی شده که تصمیم دارند داستانگویی با تصویر را تجربه کنند.
این کتاب در هفت فصل نوشته شده است و بیشتر برای کسانی طراحی شده که تصمیم دارند داستانگویی با تصویر را تجربه کنند. تجربهای که با قوانین پایه، مقررات، و روشهای رایج در زبان بصری و جهانیِ تصاویر متحرک بهخوبی میتواند نتیجه بهتری بدهد. با توجه به اینکه این کتاب گفتارش را از اصول اولیه سینما مانند معرفی نما و اندازه نماهای مختلف آغاز میکند میتواند برای دانشجویان سینما و علاقهمندان به مقوله کارگردانی جزو کتابهای پایه به حساب بیاید.
در معرفی این کتاب و در پشت جلد آن نوشته است: در این کتاب با شکل بنیادیِ قاب تصویر، انواع نما، و روشهای ترکیببندیِ عناصر بصری درون قاب آشنا میشوید و اصول نورپردازی، جهت پرده، عناصر سهبعدی، حرکت دوربین، و بسیاری روشهای عمومی را که باعث خلق تصاویر غنیتر و چندلایه میشوند فرامیگیرد. از همه مهمتر، کتاب اطلاعات ضروری را برای گسترش دایره لغات بصریِ شما در اختیارتان میگذارد و به ورودتان به حرفه تولید تصاویر متحرک در دنیای درحال رشدِ ارتباط بصری کمک میکند.
در دروس کارگردانی مباحثی چون هنر ترکیببندی و قراردادن نماها درکنار یکدیگر، انواع حرکتهای دوربین و شیوه استفاده از آنها در داستانگویی سینمایی و چگونگی طراحی حرکت بازیگران در فیلم جزو مسائل همیشگی کارگردانان محسوب میشود. مباحث مهمی چون خط فرضی و روشهای شکستن آن و قانون ۳۰ درجه به همراه چگونگی ارتباطگیری با بازیگران فیلم و فهرست نماها و استوریبورد از سری دغدغههایی محسوب میشود که یک کارگردان همواره با آن دستبهگریبان است. توضیح و پرداختن به این مباحث باعث شده دستور زبان نما یکی از کاربردیترین کتابهای موجود در زمینه کارگردانی فیلم در بازار کتاب ایران باشد.
حجم نسبتاً کم و اندازه مناسب رقعی و استفاده از کاغذ کاهی باعث شده کتاب «دستور زبان نما» کتابی قابل حمل و راحت برای مطالعه باشد. این کتاب در چاپ چهارم در شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و با قیمت ۸۰هزار تومان روانه بازار نشر کتاب شده است. انتشارات ساقی این کتاب را در ۲۵۱ صفحه به چاپ رسانده است.
نظر شما